Fotoverslag Cruise op Nautica – dag 2 Sorrento in Italië
Cruisereiziger cruist 10 dagen met de vernieuwde Nautica van Oceania Cruises vanuit Civitavecchia naar Marseille met stops in Sorrento, Positano, Olbia, Livorno, Portofino, Antibes, Barcelona, Port Vendres en Saint Tropez. Als we zaterdagmorgen wakker worden is er al volop bedrijvigheid nabij ons balkon. Het personeel is bezig om de tenderboten gereed te maken om alle passagiers aan wal te brengen naar onze eerste stop tijdens deze cruise, het Italiaanse Sorrento. Voordat we een tenderticket ophalen in de Nautica Lounge begeven we ons naar het Terrace Cafe, waar het ontbijt in buffetvorm verkrijgbaar is. De bediening serveert het voor je op een bord, waarna je aanschuift aan een opgedekt tafeltje. Wat een luxe! De Nautica ligt voor anker in de baai van Napels. Sorrento is gelegen boven op de enorme Mediterrane kliffen. De stad kijkt uit op Napels (aan de overkant) en de indrukwekkende vulkaan Vesuvius. Onze persoonlijke eindbestemming is vandaag echter niet Sorrento, maar Capri dat we aandoen met een fast-ferry. Binnen een half uur zijn we op het idyllische eiland dat genoemd is naar kuddes geiten (Capre) die daar lang geleden het rijk alleen hadden. Het centrum van Capri ligt ook hoog op de gekleurde kliffen. Je kan er komen via een tandradbaan, een bus of zoals wij doen lopend. Alle inspanning wordt rijkelijk beloond met werkelijk fantastische uitzichten aan alle kanten van het eiland. Capri is bijzonder in trek bij de jetset van Italië. Dat blijkt wel uit de peperdure hotels, restaurants en kledingwinkels. Wij doen het minder en plunderen de lokale supermarkt en gaan via een andere weg tussen de citroenbomen door weer naar beneden. Bij terugkomst in Sorrento doen we een snelle sight-seeing tour om vervolgens weer terug te keren naar het schip. Moe maar voldaan ploffen we tegen het einde van de middag neer op een ligbed bij het zwembad en ‘bruinen’ we bij. Met een cola en een cranberry sapje, bij Oceania Cruises zijn de softdrinks en sappen altijd inclusief, in de hand lukt dat prima. We dineren deze avond ook weer in de Grand Dining Room met overheerlijke gerechten. We weten bijna niet wat we moeten kiezen. De Maleisische Beef Penaeng, een pepersteak of toch de gamba’s op Provençaalse wijze bereid naar recept van de hoofdchef van Oceania Cruises, Jacques Pepin? Voor het luxe kaasplankje hebben we maar net een gaatje over. Omstreeks 24:00 uur vertrekt de Nautica uit Sorrento met vuurwerk, toevallig of niet :-).
Lees ook:
Miriam en Marco, wat een weelde op zo’n schip, er zijn vast een hoop nieuwe dingen te zien.
Geniet van deze reis, groetjes Aad