Holland America Line start samenwerking met Nederlandse ‘Cressen’ specialist Koppert Cress
Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde Nederlandse teler Koppert Cress. Cressen zijn zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. Aan boord van het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam, gaat de Cressen specialist kiemgroenten kweken. Gasten genieten gedurende hun cruise van vers geteelde ingrediënten als tuinkers, taugé, alfalfa en waterkers tijdens speciale diners in farm-to-table stijl.
De kiemgroenten worden verbouwd in de glazen kas in het Culinary Arts Center aan boord van het ms Koningsdam (2.650 passagiers). De chef-koks zullen in de open keuken de bijzondere maaltijden op ambachtelijke en eenvoudige wijze bereiden. De kiemgroenten uit Koppert Cress’ groentetuin worden ter plekke toegevoegd.
Eenmaal gezaaid, zullen de groenteplantjes binnen twee weken geoogst worden in het Culinary Arts Center aan boord. De kiemgroenten hebben speciale smaken zoals knoflook, mosterd en drop voor een bijzondere en uitgesproken smaakervaring.
‘’In plaats van te dienen als garnering, zijn de kiemgroenten van Koppert Cress volwaardige ingrediënten in onze recepten,’’ zegt Michael Smith, Senior Vice President voor Gastervaringen en Productontwikkeling. ‘’Onze gasten zullen ze zien groeien tijdens hun cruise en zullen ze vers nuttigen in het Culinary Arts Center, wanneer de microgroenten ’t aller lekkerst zijn.’’
‘’We zijn verheugd over de samenwerking met een innovatief bedrijf als Koppert Cress, om ons culinaire programma aan boord verder uit te breiden met ons speciale farm-to-table concept,‘’ aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.