‘Plan a Cruise’ maand: drijvend walhalla voor lekkerbekken
Liefde gaat door de maag, daarom deze week alle aandacht voor een cruise als culinaire reis langs rijke smaken van topchefs en wereldkeukens.
Cruiserederijen zijn zeer voortvarend in het introduceren van nieuwe culinaire experiences. Je eigen menu samenstellen via de iPad, chique hotdogs proeven, de fijnste bubbels in champagnebars, zelf cupcakes versieren, een mozzarellabar of een gezonde bar met lactose- en glutenvrije gerechten, zijn slechts een greep uit de vele culinaire mogelijkheden. Een trend is het aan boord halen van topchefs. Wordt het vanavond het beste van Jamie Oliver? Topgastronomie van de Japanse meester-chef Nobu Matsuhisa of proef de Librije van Jonnie Boer?
Het motto van cruisen: alles kan maar niets hoeft. Cruisen betekent aanschuiven waar je maar wilt; in feite zijn cruiseschepen een groot drijvend walhalla voor lekkerbekken en foodies. Van gastronomie op sterrenniveau tot huisgemaakte pizza’s naar geheim Italiaans recept. De meeste gerechten, van ontbijt tot diner, worden vers bereid, waar mogelijk met lokale ingrediënten en zijn seizoensgebonden.
Afhankelijk van de cruiserederij is uit eten gaan informeel en casual, elegant dineren in gala of alles wat daar tussenin zit. Extra bonus: cruises zijn altijd volpension, drankjes zijn in- of exclusief afhankelijk van de rederij en voor specialiteiten- en à la carte restaurants geldt vaak een toeslag