#WereldPastaDag2017: Costa Cruises eert pastagerechten aan boord
Vandaag vierde Costa Cruises op al haar cruiseschepen Wereld Pasta Dag 2017. Aan boord kregen gasten bij het diner twee speciale pastagerechten die door twee internationale koks bedacht zijn voor het Pasta Wereldkampioenschap georganiseerd door de Academia Barilla, het internationale centrum dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en promotie van de Italiaanse gastronomie. Daarnaast vonden op de schepen talloze pasta-activiteiten plaats waar gasten aan mee konden doen. Volwassenen kregen de kans om een eigen pasta te maken en kinderen mochten een kunstwerk van pasta maken. Bovendien konden kinderen deelnemen aan de “Pasta Salade Contest”, een kookwedstrijd voor jonge chef-koks die gejureerd werd door de Cruise Director, de chefkok en hoofd van het animatieteam.
Liefhebbers van het belangrijkste gerecht in de Italiaanse culinaire traditie komen niet alleen tijdens Wereld Pasta Dag, maar ook de rest van het jaar aan hun trekken. Op elke cruise gedurende het jaar vinden speciale “Pasta in Festa” dagen plaats waarop gasten gerechten met Barilla pasta kunnen proeven die geïnspireerd zijn op Italiaanse regionale tradities.