Costa Cruises wil voedselverspilling aan boord halveren
Na een succesvol pilot project aan boord van haar vlaggenschip Costa Diadema heeft Costa Cruises besloten om haar 4GOODFOOD programma over haar gehele vloot te implementeren. Het doel van het initiatief van de Italiaanse cruisemaatschappij is om voor 2020 de voedselverspilling met de helft te halveren. Costa heeft hiervoor in samenwerking met Italiaanse en internationale partners alle processen rondom haar voedselbereiding en voedselafval opnieuw bekeken en vernieuwd waarbij de nadruk lag op duurzaamheid en betrokkenheid van gasten en bemanning.
Het 4GOODFOOD programma is al sinds 2016 actief op de Costa Diadema. In 11 maanden tijd wist men de voedselverspilling aan boord tot meer dan 50% te verminderen. Dit komt overeen met een besparing van 1189 ton CO2, de uitstoot van 231 motorvoertuigen in een jaar. Daarnaast hebben nieuwe initiatieven in het buffetrestaurant het verbruik met 20% teruggebracht en schenkt de rederij het restvoedsel in Civitavecchia, ongeveer 16.000 maaltijden in 6 maanden. Men wil dit later dit jaar uitbreiden naar meerdere steden in Italie, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Malta.