Mein Schiff Herz gereed voor droogdok in Marseille
Eerder deze maand is de oude Mein Schiff 2 van TUI Cruises officieel omgedoopt tot Mein Schiff Herz. Van 13 februari tot 3 maart 2019 zal het cruiseschip in droogdok gaan in Marseille waar ze klaar wordt gemaakt voor de lente. Naast een vroege ‘voorjaarsschoonmaak’ zullen er ook enkele noviteiten en nieuwe designs aan boord worden toegevoegd.
Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden zullen zowel de X-lounge, de Junior Suites, de excursiedesk als het restaurant Anckelmannsplatz een nieuwe look krijgen. Gloednieuw is het Italiaanse restaurant La Spezia, dat het vorige ‘Fine-Dining’ vervangt. Het hanteert een culinair concept bedacht door de Duitse sterrenchef Theodor Falser.
Vanwege de komst van een nieuwe Mein Schiff 2 deze maand kon de ‘oude’ Mein Schiff 2 haar naam niet meer houden. Het schip zal nu tot in april 2022 onder de naam Mein Schiff Herz varen in de vloot van TUI Cruises. Daarna gaat het schip over naar de Britse cruiserederij Marella Cruises.
De Mein Schiff Herz zal in de zomer van 2019 voornamelijk in de Middellandse Zee varen vanaf Malta. Ze vaart twee verschillende routes, in de Westelijke Middellandse Zee (Sardinië, Corsica, Civitavecchia en Napels) en in de Oostelijke Middellandse Zee (Kreta, Santorini, Piraeus en Sicilië).