Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Oceania Cruises brengt nieuwste schip Allura vervroegd in de vaart

Oceania Cruises kondigde dinsdag aan dat haar nieuwste cruiseschip Allura een week eerder dan gepland in de vaart zal komen. Het schip zal in de zomer van 2025 aan de vloot worden toegevoegd. De Allura zal haar maiden voyage nu op 18 juli 2025 vanuit Triëst, Italië, starten. Het gaat om een 6-daagse cruise naar Athene, Griekenland, waarbij diverse bestemmingen in het oostelijke Middellandse Zeegebied worden aangedaan, waaronder Rijeka, Kroatië; Ravenna, Italië; Dubrovnik, Kroatië; en Kotor, Montenegro. De rederij heeft ook de verkoop gestart van een vierdaagse reis vanuit New York City in september 2025.

Passagiers die geboekt hebben voor de oorspronkelijke inaugurele reis met vertrek op 24 juli 2025 krijgen als eerste toegang tot het (om)boeken van de nieuwe eerste reis voordat deze in de publieke verkoop gaat.

Routes Allura

Na haar zomerseizoen in het Middellandse Zeegebied zal Allura naar Canada en New England varen voor een reeks reizen in Noord-Amerika voor haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied, met als thuishaven Miami. Voor nieuwe reizigers die nieuwsgierig zijn naar Oceania Cruises introduceert de rederij een vierdaagse “Taste of Oceania Cruises” rondreis vanuit New York van 30 september tot 4 oktober 2025.

“Dankzij de vooruitgang die onze gewaardeerde partners bij Fincantieri hebben geboekt, zijn we verheugd dat we Allura een week eerder dan gepland in de vaart kunnen brengen”, zegt Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Ik ben verheugd om Allura te kunnen presenteren op een eenmalige proefreis om het schip te laten zien aan ambitieuze reizigers die op zoek zijn naar een ultra-premium cruise-ervaring, en nog beter, willen cruisen vanuit het centrum van Manhattan, het hart van New York City.”

Debuut Crêperie

Oceania Cruises’ nieuw benoemde Executive Culinary Directors, chef-koks Alexis Quaretti en Eric Barale, werken samen met het team van de rederij om een frisse blik te werpen op de menu’s in alle locaties aan boord van Allura, met een speciale focus op het ontwerpen van een scala aan traktaties voor de nieuwe Crêperie – een primeur voor het cruisemerk.

“Oceania Cruises is een cruisemaatschappij opgericht door fijnproevers, voor fijnproevers, en eten staat centraal in alles wat we doen,” zegt chef-kok Alex. “Het team en ik zijn druk bezig met het testen en proeven van een prachtige reeks wafels en crêpes, waar onze gasten volgend jaar aan boord van Allura van zullen genieten. Onze gasten zullen hun wafels en crêpes, die allemaal op bestelling worden gemaakt, perfect kunnen personaliseren.

“We hebben veel spannende culinaire ontwikkelingen gaande voor Allura, waaronder meer dan 300 nieuwe recepten in actieve ontwikkeling voor The Grand Dining Room, voor het ontbijt, de lunch en het diner. Ik ben enthousiast om de komende maanden meer te onthullen.”

Allura is het achtste schip van Oceania Cruises en is het tweede schip in de Allura-klasse met 1.200 passagiers. Het volgt haar zusterschip Vista op, dat in mei 2023 wereldwijd werd gelanceerd.

Hoogtepunten van Allura zijn onder andere:

  • Een nieuwe Crêperie aan boord, waar vers gemaakte crêpes en wafels geserveerd worden, evenals ijscoupes in de namiddag.
  • Een luxe nieuwe bibliotheek, met glazen muren van vloer tot plafond, oversized stoelen en pluche residentieel meubilair. Het zet de traditie van Oceania Cruises’ populaire bibliotheken voort en ligt op slechts een steenworp afstand van LYNC Digital Center, het digitale en sociale centrum van het schip, evenals Horizons.
  • Eén kok per 10 passagiers, zodat 50% van de bemanningsleden zich bezighoudt met culinaire ervaringen.
  • Vijf gespecialiseerde eetgelegenheden, waaronder de nieuwste signature restaurants van de lijn, Ember en Aquamar Kitchen, zonder extra kosten.
  • 1.200 passagiers bediend door 800 bemanningsleden = twee bemanningsleden voor elke drie gasten.
  • De ruimste standaard hutten op zee, met 27 vierkante meter.
  • Honderden excursies en tours om uit te kiezen op elke afvaart.
  • Leerzame activiteiten aan boord, waaronder kunstlessen in de Artist Loft van Oceania Cruises, talloze gastsprekers en sommelier demonstraties tijdens exclusieve Sommelier’s Choice en Cellar Master’s Classic Wine Pairing Luncheons.
  • Een uitgebreide Culinary Center en bijbehorende Chef’s Studio, waar de chef-koks aan boord hun culinaire tips geven.

Cruises met Oceania Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger