Cruisereiziger
OverzichtReisverslag

Ruimte bij ultraluxe suites op Seven Seas Grandeur

Miriam reisde op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. In dit deel van de reportage lees je alles over de luxe suites aan boord van dit all-suite cruiseschip.

De verschillen

De rederij koos voor de suites op elk van de drie schepen in deze klasse, waartoe ook de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor behoren, een ander kleurschema. Bijvoorbeeld, hieronder zie je de Concierge Suite, waarvan het ontwerp bij elk schip lichter wordt.

Veranda Suite en Deluxe Veranda Suite

Seven Seas Grandeur Verandah - foto: Regent Seven Seas CruisesWe starten ons overzicht met de instap categorie suites op de Seven Seas Grandeur: de Veranda Suite en de Deluxe Veranda Suite gelegen op dek 6 en 7 (Veranda Suite) en dek 6-9 (Deluxe Veranda Suite).

Het schip kent overigens geen binnenhutten of buitenhutten.

Deze wat langwerpige suites, waarvan de Veranda Suite de minste ruimte heeft, bieden een klassieke inrichting en een fijn balkon. Je vindt in deze suites een zitgedeelte en slaapgedeelte, met gordijn ertussen. Bovendien heb je in deze categorie ook al een inloop kledingkast en een redelijk grote badkamer met een douche. Kortom, een prima hut om te boeken als je nog niet eerder met deze rederij mee bent geweest. Standaard behoren bij deze categorie:

  • Wasservice
  • Wifi (1 apparaat per suite)
  • Badproducten en
  • Badjas en badslippers
  • Gepersonaliseerde mini bar
  • Hervulbare waterflessen die je mee op excursie mag meenemen

Superior en Concierge Suites

De categorieën Superior en Concierge Suites zijn de twee navolgende categorieën. Deze raad ik je aan, in vergelijking met de eerder genoemde Veranda Suite, wanneer je gesteld bent op meer ruimte.

De suites van bijna 31 m² kenmerken zich door een badkamer met marmeren tegels, een bad, aparte douche en een prachtige badmeubel met twee wasbakken. Heerlijk badproducten van L’Occitane staan voor je klaar. Heel handig is dat er ‘s nachts een blauw licht onder het badmeubel schijnt, zodat je altijd licht hebt. Ook kan je een blauw lichtje in de gang aan zetten, zodat je veilig naar de badkamer kunt.

Loop je verder de suite in, dan komt daarna de inloop kledingkamer waar je veel plek hebt voor je kleding en schoenen (aparte vakken!). Je vindt er trouwens een kluisje, badjassen en slippers, paraplu, waszakken voor de wasservice en een naaisetje.

Ik verbleef zelf in een Superior Suite: een prachtige ruime suite met vanuit het bed uitzicht op de zee, met een zeer ruim balkon (7 – 12 m²) en prachtige stoelen. De kamersteward zorgt ervoor dat ‘s avonds de kussens worden binnen gelegd en in de ochtend weer op de stoelen worden gelegd.

We gaan verder met onze rondgang in deze suites: een zitbankje met tafel (en echte orchidee) is de plek waar je kunt ontbijten en dineren of de uitgebreide roomservice kunt laten komen. In de kast daar tegenover hangt de tv met interactief menu (gratis films, roomservicemenu, restaurantmenu’s etc). Vers fruit, hervulbare waterflessen (met naamstickertjes zodat je elkaars fles niet gebruikt) en water. In de koelkast staan drankjes waarvan je bij je kamerstewards kunt aangeven wat je graag wilt drinken (inclusief). Aangezien ik een grote thee liefhebber ben, vroeg ik aan de kamersteward een waterkoker. En ja, deze stond een paar uur later voor me klaar!

Bij het (lange) bureau zijn veel opberglades en kan je de make-up spiegel – met ring van licht – gebruiken. Opvallend zijn veel stopcontacten (ook Europees) en usb-punten.

Het verschil tussen de Superior en de Concierge Suites zit vooral in de extra’s van de Concierge Suite:

  • Inclusief 1 hotelnacht voorafgaand aan cruise, met transfers.
  • Wifi tot 4 apparaten per suite.
  • Voorrang bij online boeken van excursies en diner reserveringen
  • 10% korting bij exclusieve wijnen en dranken
  • 5% korting op exclusieve excursies (Regent Choice Excursies) en op pre/post hotel en landarrangementen.

Penthouse Suite

De Penthouse Suites (vanaf 52,1 m2 t/m 59,8 m2) van Seven Seas Grandeur hebben een gescheiden slaapkamer, een woonkamer en eettafel voor twee personen. ik bekeek no. 700 voor je: op dek 7 vooraan, met een uitzicht over de voorkant van het schip. De locatie van de Penthouse Suites is midscheeps, of prachtig vooraan gelegen.

Het balkon is behoorlijk ruim, met een ligbed, maar het zitmeubilair is daarentegen wat basaler. Een riante badkamer, en een inloopkast horen ook bij deze suite.

Vanaf deze categorie ontvang je bovendien een Regent teddybeertje op een kastje met laadjes, waarin je wat handigheidjes voor je verblijf in deze suite vindt. In de badkamer vind je naast de L’Occitane producten overigens ook Guerlain.

Exclusieve suites

De suite-categorieën Master Suite, Grand Suite, Grandeur Suite en Seven Seas Suite zijn de exclusievere suites aan boord van Seven Seas Grandeur. Gasten die in deze suites verblijven, kunnen genieten van talloze extra’s zoals een persoonlijke butlerservice en gegarandeerde dinerreserveringen.

Seven Seas Suite

Deze suite biedt 76m² aan ruimte en omvat een ruime slaapkamer, woonkamer en marmeren badkamer. Er zijn 4 van deze suites van 76 m2 aan boord, allen met 22 m2 aan balkonruimte.

Grandeur Suite

De Grandeur Suites, vernoemd naar de naam van het schip, zijn 76m² tot 85m² groot met één slaapkamer en een badkamer en apart toilet. Ze zijn ontworpen in natuurlijke tinten en beschikken een grote eettafel die perfect is voor een roomservice diner in de woonkamer van de suite, een ruime inloopkast en een marmeren badkamer. Er zijn 16 Grandeur Suites aan boord.

Master Suite

Deze twee-slaapkamer Master Suite is ingericht met warme houttinten en aubergine kleuren. De Master Suite is gelegen op dek acht en negen aan de achterzijde van het schip wat voor fantastische uitzichten zorgt. De vier Master Suites aan boord zijn tussen de 176m² en 196m² groot en beschikken over twee slaapkamers, twee marmeren badkamers, een uitgebreide woonkamer, complete bar en zeer grote balkons tot 93 m². In totaal zijn er vier Master Suites aan boord.

Grand Suite

De Grand Suite heeft 170 m2 ruimte en beschikt over een groot balkon, twee badkamers en woonruimte met stenen mozaïeken. De suite is erg ruim en beschikt over een woonkamer met bar die perfect is voor gezellige avonden. Er zijn 8 Grand Suites.

Regent Suite

De grootste suite ooit gebouwd op een luxueus cruiseschip, is de Regent Suite. Op dek 14 gelegen, boven de brug, heb je een fenomenaal uitzicht en een grandioos verblijf met een Hästens Vividus bed van $200.000 en een prachtige privé-spa in de suite. Aan boord van de Grandeur omvat deze luxueuze suite 292.7 m2 aan woonruimte, slaapkamer, badkamer en een balkon van 120 m2.

Deze suite heeft een badkamer dat als privé-spa fungeert met een sauna, stoombad en behandelruimte met onbeperkte spa-behandelingen.

Gasten hebben een onbelemmerd 270 graden uitzicht over de boeg van het schip en er is een glazen solarium zithoek op de top van de brug die hetzelfde uitzicht biedt als dat van de kapitein. Bij deze suite horen ook een toegewijde persoonlijke butler, een persoonlijke chauffeur en gids in elke haven.

Op basis van een dubbele bezetting is de all-inclusive prijs $ 11.000 per nacht. De Regent Suite is overigens zeer populair en moet vroeg van te voren worden geboekt.

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger