Cruisereiziger
Medische faciliteiten

“Hallo Deutschland”: ZDF vergezelt de boordarts van VASCO DA GAMA op volle zee

Wat gebeurt er met je tijdens een cruise op volle zee als je ziek wordt en medische hulp nodig hebt? Een korte documentaire van ZDF over de Duitse arts, Dr. Matthias Andrae en zijn team op de Vasco Da Gama, het zeeschip van Nicko Cruises, laat dat zien. De documentaire werd gisteren uitgezonden op ZDF in het tv programma “Hallo Deutschland” en is nu te vinden in de ZDF-mediabibliotheek.

Van kleine pijntjes tot acute noodgevallen

Begin april vergezelde een ZDF-filmteam de arts Dr. Matthias Andrae tussen Gran Canaria en Lissabon. Tijdens de twee dagen aan boord van het cruiseschip tekenden ze een portret van de Duitse arts en zijn team en geven ze tijdens de documentaire inzichten in het veelzijdige dagelijkse leven van een dokterspraktijk op volle zee. Hoe gevarieerd de gezondheidsklachten van de gasten ook zijn, het medisch team behandelt kleine pijntjes, maar ook ernstige ziekten en acute noodsituaties van passagiers en bemanningsleden tijdens de spreekuren.

De aanwezigheid van een ‘ziekenhuis’ aan boord en, zoals in het geval van de Vasco Da Gama een Duitse arts, geven veel gasten een gevoel van veiligheid tijdens hun wereldcruise. Naast de arts zijn drie verpleegkundigen aan boord.

De documentaire met de boordarts, Dr. Matthias Andrae, is – vanaf minuut 27 – hier te vinden in de ZDF mediatheek.

Nieuwsgierig naar Nicko Cruises? Lees hier meer over de rederij.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger