Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenPersoonlijke blog

De tien mooiste havens van de Middellandse zee

Na 15 jaar cruisen hebben we de meest populaire aanleghavens van de Middellandse zee gezien. Welke dit zijn? Hier zijn onze tips!

1. Athene

De aanleghaven van Athene ligt buiten Athene, in Pireaus. Dit is een grote ferry haven die door veel cruiseschepen bezocht wordt. Het is dan ook een populaire stad om je cruise te beginnen! De stad Athene is te bereiken met de trein in 15 a 20 minuten voor het luttele bedrag van een paar euro. De Akropolis en het bijbehorende museum zijn een aanrader. 

Meer over Athene >>

 

2. Barcelona 

Cruiseschepen leggen in Barcelona iets buiten de stad aan. De stad is zeer populair startpunt voor een cruise op de Middellandse Zee, en dan met name het westelijk deel. Met de hop-on-hop-of bus kan je de hele stad door. Er zijn stranden, maar je kunt ook het leven van Gaudi na gaan, of genieten van een buitengewoon heerlijke Spaanse paella?

Meer over Barcelona >>

 

3. Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad, autovrij, waar je heerlijk kan slenteren. Deze stad wordt vaak gecombineerd als cruise in het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee, met bijvoorbeeld Griekenland en Turkije. 

Bezoek de stadsmuren zodat je een mooi gezicht krijgt over de hele stad. De haven is een aantrekkelijke plek om een hapje en een drankje te nemen. Het loont de moeite om met de kabelbaan naar boven te gaan en wat weg te gaan van de grootste drukte.

Meer over Dubrovnik >>

 

4. Istanbul

In Istanbul meert je cruiseschip aan in de wijk van de Galatatoren. Te voet kan je over de Galatabrug die twee stadsdelen met elkaar verbindt, het oude en het nieuwe deel. Het kan erg stoffig zijn, dus de tram is ook een goede goedkope optie om de Blauwe Moskee, de Haghia Sophia en niet te vergeten het Topkapi paleis, waar vroeger de sultans woonden, te bezoeken. De laatste is echt een verborgen pareltje!

Meer over Istanbul >>

 

5. Napels

Napels is een interessante drukke stad die vaak ligt op een cruise in het westelijk deel van de Middellandse Zee. Je vindt hier een schat aan historie met Pompeii dichtbij. De stad heeft een modern metrosysteem. Tip! Een supertoffe bestemming die je met de ferry kunt bereiken is Capri!

Meer over Napels >>

6. Rome

De aanleghaven van Rome is Civitavecchia, en ligt op een uur weg van Rome. Civitavecchia is een zeer populaire starthaven voor je cruise in de Middellandse Zee.

Per trein kan je voor ongeveer tien euro per persoon naar de stad reizen en duurt iets langer dan een uurtje. Excursiebussen van de cruisemaatschappij zijn in dit geval ook een goed alternatief, dan kom je altijd weer op tijd terug. In de stad zelf is er uiteraard veel te zien; Vaticaanstad, Parthenon, Spaanse trappen en het Colosseum.

Meer over Civitavecchia en Rome >>

 

7. Santorini

Santorini is werkelijk één van de mooiste aanlegplaatsen voor een cruise in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. In de vulkaankrater, volgelopen met Middellands Zee water, gaan de schepen voor anker. 

Met tenders wordt je aan land gebracht en kan je met een kabelbaan of op een glad pad (goede schoenen!) op ezels of lopend naar boven. Eenmaal boven is het genieten van de witte huizen met blauwe daken en vergezichten.

Meer over Santorini >>

 

8. Valletta

Je meert aan iets buiten de hoofdstad van Malta. Lopend verken je het kleine stadje op z’n best. Voor overige excursies op Malta kan je de lokale gele bussen nemen. Een excursie van de cruisemaatschappij brengt je naar meer bezienswaardigheden dan je zelf kan bereizen met het lokale openbaar vervoer. Bezoek bijvoorbeeld Mdina, de blauwe grot en de tempel Hagar Qim.

Meer over Malta >>

 

9. Venetië

Glorieus binnenvaren in Venetië mag alleen als je op een kleiner cruiseschip meevaart. Anders meer je aan buiten de stad. Met de shuttlebussen wordt je naar het begin van de stad gebracht, waarna je lopend de stad kunt. verkennen: ga heerlijk slenteren door de wijken waar niet veel toeristen komen en ga pas aan het einde van de dag  terug met een van de lijnboten terug naar je cruiseschip. Veel cruises beginnen en/of eindigen in of nabij Venetië zodat je nog een paar dagen extra kan blijven. Voor extra romantiek boek je een hotel in Venetië zelf. Overigens is een alternatief is de voorstad Mestre op het vasteland, waar je binnen tien minuten met de uitstekende treinverbinding in Venetië bent.

Meer over Venetië >>

 

10. Villefranche sur mer

Een romantische Franse baai waar je liefst ‘s ochtends op het dek staat om wakker te worden als je de baai binnenvaart. Nice en Monaco liggen beide vlakbij met de trein. Wil je de kleine dorpjes en wijngaarden bezoeken, zoek dit goed van te voren uit of boek een excursie.

Meer over Villefranche sur mer >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger