Cruisereiziger
Kunst

Nieuwe kunst aan boord van Explora I: Andy Warhol en Roy Lichtenstein

Explora Journeys presenteert een nieuw samengestelde kunstcollectie en kunstervaringen aan boord van EXPLORA I. Aan boord vindt je vanaf nu bijvoorbeeld een verzameling zeldzame zeefdrukken en litho’s in beperkte oplage van Andy Warhol en Roy Lichtenstein, evenals een originele acryl- en zeefdruk op doek van Andy Warhol. De nieuwe tentoonstelling vormt een ideale aanvulling op de bestaande kunst- en beeldhouwcollectie en neemt gasten mee op een inspirerende reis tot voorjaar 2025.

Kunst aan boord: vaste collectie

Elk werk uit de kunstcollectie die permanent aan boord van EXPLORA I wordt tentoongesteld, is zorgvuldig geselecteerd door de familie van de eigenaar om gasten een buitengewone kunstervaring op volle zee te bieden. De collectie bestaat uit een mix van gerenommeerde en opkomende kunstenaars en meestervaklieden die elke ruimte aan boord uniek maken – van de suites tot de restaurants, loungeruimtes en de lobby.

De suites en gangen zijn voorzien van in opdracht gemaakte prints in beperkte oplage, terwijl abstracte driedimensionale papieren wandreliëfs en speciaal in opdracht gemaakte schilderijen de restaurants sieren. De kunstwerken vertegenwoordigen het gevoel voor esthetiek van de eigenaarsfamilie en verbeteren de ervaring aan boord. Sculpturale meesterwerken van Yves Dana in de lobby dienen als blikvangers en passen naadloos in het unieke ontwerp van het schip.

Voor de openbare ruimtes op dek vijf heeft Explora Journeys de uitzonderlijke, belangrijke collecties Yinka Shonibare van de British Library verworven (Philanthropists, 2021; Activists, 2021; Actors, 2020; Artists, 2020; Writers, 2019). De Brits-Nigeriaanse kunstenaar Yinka Shonibare CBE exposeert zijn werk wereldwijd en heeft momenteel werken in onder andere het Tate, het Victoria and Albert Museum in Londen, het MOMA in New York, het Perez Art Museum Miami, het National Museum of African Art en Smithsonian in Washington DC en het Moderna Museet in Stockholm.

Wisselende collectie

In de Galleria d’Arte wordt momenteel de privécollectie van gelimiteerde prenten tentoongesteld van twee legendarische popart-sterren: Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Daarnaast begeleiden kunstexperts en hosts je langs de legendarische kunstwerken, waardoor de kunstbeleving aan boord nog persoonlijker wordt. De tentoonstelling werd op 19 juni 2024 in Barcelona geopend en blijft tot het voorjaar van 2025 aan boord.

Hoogtepunten van de Pop-Art tentoonstelling:

Roy Lichtenstein

  1. Brushstroke, 1965 (zeefdruk op wit perkament)
  2. I Love Liberty, 1982 (zeefdruk op wit perkament)
  3. Bull Profile Series, 1973 – 6 Prints (complete map met 6 lithografieën, met zeefdruk und Linienschnitt auf Arjomari-Papier)
  4. Blue Floor, 1990 (lithografie, houtsnede en zeefdruk op o.a. museumkarton)
  5. As I Opened Fire, 1966 (3 offsetlithografieën in kleur op perkament)

Andy Warhol

  1. Campbell’s Soup I, 1968 – 8 Prints (zeefdruk in kleur op papier)
    • Black Bean
    • Tomato
    • Onion made with Beef Stock
    • Beef with Vegetables and Barley
    • Green Pea
    • Pepper Pot
    • Consomme (beef) gelatin added
    • Cream of Mushroom
  2. Campbell’s Soup II, 1969 – 3 Prints (zeefdruk in kleur op papier)
    • Old Fashioned Vegetable Made with Beef Stock
    • Tomato Beef Noodle O’s
    • Cheddar Cheese
  3. Superman, 1981 (zeefdruk op Lenox museumkarton)
  4. Apple, 1985 (zeefdruk op Lenox museumkarton)
  5. Moonwalk, 1987 (zeefdruk op Lenox museumkarton)
  6. Campbell’s Soup Box: Chicken Rice, 1986 (acryl en zeefdruk op linnen)

Boek je favoriete Explora I route bij:

TUI Captain Cruise Zeetours

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger