Cruisereiziger
Doop

Royal Caribbean’s nieuwste schip Utopia of the Seas gedoopt in Orlando

Royal Caribbean International heeft dinsdag haar nieuwste cruiseschip in de vloot, Utopia of the Seas, gedoopt tijdens een officiële doopplechtigheid die plaatsvond in Port Canaveral in Orlando, Florida. Als doopmoeder verrichtte artieste Meghan Trainor de doop in het gezelschap van bemanningsleden, VIP’s, media, reispartners en 52 van haar fans (één voor elk weekend van het jaar).

“Het is een ongelooflijke eer om deel uit te maken van de Royal Caribbean familie als doopmoeder van Utopia of the Seas en de toon te zetten voor de feesten die komen gaan,” zei Trainor. “Het beste deel is dat we die weekendenergie naar het podium kunnen brengen met mijn familie en fans. Wat is er beter dan op vakantie zijn met de mensen van wie je houdt en dansen op je favoriete muziek? Laten we wat mooie herinneringen maken en dit feest starten!”

Na de ceremonie zette Trainor het feest voort door een van haar hits ten gehore te brengen in het openlucht AquaTheater van het schip. Het optreden was de aftrap van Utopia’s preview-cruise, een exclusief feest van drie nachten voor genodigden vanuit Orlando naar Royal Caribbean’s privé-eiland op de Bahama’s, Perfect Day at Coco Cay. Daar zullen de festiviteiten doorgaan met een doopfeest in gezelschap van Trainor. Het hele gebeuren maakt deel uit van de aanloop naar het officiële debuut van het nieuwe schip op 19 juli in Port Canaveral.

Utopia begint dan aan een seizoen van korte cruises van Orlando naar Perfect Day op Coco Cay en Nassau, met rondreizen van drie nachten in het weekend en reizen vier nachten doordeweeks.

Utopia of the Seas, het nieuwste schip uit de Oasis-klasse, weegt meer dan 236.000 brutoton en kan 5.668 passagiers en 2.290 bemanningsleden vervoeren. Het schip is 18 dekken hoog en beschikt over meer dan 20 soorten accommodaties, meer dan 40 manieren om te dineren, drinken en feesten, acht verschillende buurten, twee casino’s, vijf zwembaden en de grootste en langste droge glijbaan op zee. Na Icon of the Seas is Utopia het tweede schip van Royal Caribbean dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste schip in de Oasis-klasse met LNG-aandrijving.

Wil jij cruisen met de Utopia of the Seas? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger