Cruisereiziger
Bestemmingen

Norwegian Cruise Line kondigt Philadelphia aan als nieuwe thuishaven voor lente/zomerseizoen 2026

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft woensdag haar 2026 lente / zomer routes naar het Caribisch gebied, de Bahama’s, Bermuda, Alaska en Canada en New England onthuld. Tevens maakte de Amerikaanse rederij bekend dat het voor het eerst in jaren weer een seizoen lang cruises zal gaan maken vanuit de haven van Philadelphia.

Op 16 april 2026 begint Norwegian Jewel met 7- tot 9-daagse cruises naar Bermuda vanuit Philadelphia. De reizen vertrekken van het SouthPort Marine Terminal complex, waar momenteel plannen worden gemaakt met de lokale overheid om een faciliteit te ontwikkelen om cruisereizigers in 2026 te verwelkomen. De routes van Norwegian Jewel omvatten overnachtingen bij de Royal Naval Dockyard op Bermuda, zodat passagiers meer tijd hebben om te genieten van het eiland. Norwegian Cruise Line is de enige cruisemaatschappij die vanuit Philadelphia vaart tot 17 oktober 2026.

Het nieuwe lente/zomerseizoen van de rederij voor 2026 omvat bijna 250 routes voor 9 van de binnenkort 20 schepen. Tussen april en november 2026 zullen deze reizen vanuit Amerikaanse en Canadese havens 30 bestemmingen aandoen in het Caribisch gebied, Bermuda, de Bahama’s, Canada en New England, evenals Alaska. Met een gemiddelde van 10 uur in de haven hebben passagiers uitgebreid de tijd om de diverse bestemmingen te ontdekken.

Hoogtepunten van de routes die NCL in de lente/zomer van 2026 aanbiedt, zijn onder andere:

Nieuwe Bermuda, Canada en New England thuishavens en routes

Na Norwegian Jewel’s allereerste seizoen van Bermuda reizen vanuit Philadelphia van 16 april 2026 tot 27 augustus 2026, zal het 10- en 11-daagse Canada en New England routes varen, met afwisselend inschepingshavens tussen Philadelphia en Québec City. Passagiers kunnen zich verheugen op onbekende havens in de regio zoals Saguenay, Charlottetown en Halifax, Canada naast bekende havens zoals Bar Harbor, Maine en Boston.

Op 19 april 2026 wordt de Norwegian Breakaway het grootste NCL schip met regelmatige afvaarten in Boston met 7-daagse Bermuda reizen tot november. Tijdens het hoogseizoen zullen de reizen een overnachting bevatten bij de Royal Naval Dockyard, Bermuda en een dag in Halifax, Nova Scotia, een van de havens in het noordoosten van Canada. Van eind augustus tot midden oktober 2026 zal het schip inschepen op 7-daagse routes door Canada en New England en havens aandoen zoals Bar Harbor, Maine, Saint John, New Brunswick en Halifax, Nova Scotia.

Bovendien zal Norwegian Aqua terugkeren naar New York City voor haar tweede Bermuda seizoen met een selectie van 5- en 7-daagse routes met overnachtingen bij de Royal Naval Dockyard, Bermuda.

Een langer ononderbroken Bahama’s-seizoen

Op verzoek heeft NCL haar aanbod van korte cruises uitgebreid met bijna 40 reizen naar de Bahama’s vanuit Miami in de lente/zomer van 2026 aan boord van Norwegian Getaway voor een ononderbroken seizoen van cruises naar de eilandengroep. De cruises van 3 tot 4 nachten bezoeken Nassau en Great Stirrup Cay op de Bahama’s, het privé-eiland van de cruisemaatschappij. Vanaf eind 2025 zal het beschikken over een nieuwe pier waar meerdere schepen kunnen aanmeren.

Caribbean cruises van NCL’s nieuwste schip

Norwegian Prima zal haar seizoen verlengen in Port Canaveral, Florida en 7-daagse afvaarten maken naar het oostelijk en westelijk Caribisch gebied, waarbij populaire havens in de regio worden aangedaan, waaronder Montego Bay, Jamaica; George Town, Kaaimaneilanden en Puerto Plata, Dominicaanse Republiek. Voor een langere vakantie kunnen passagiers ‘back-to-back’ afvaarten boeken, tot een 14-daagse reis.

De jongste vloot in Alaska

Het Alaska-seizoen 2026 begint eind april en biedt reizen tot en met oktober vanuit Seattle, Whittier, Alaska en Vancouver, Brits Columbia met enkele van de nieuwste schepen in de regio, Norwegian Encore, Norwegian Bliss en Norwegian Joy. Norwegian Encore en Norwegian Bliss, die inschepen vanaf Pier 66 in Seattle, zullen 7-daagse reizen maken, terwijl Norwegian Joy langere 9- tot 10-daagse routes zal aanbieden.

Norwegian Jade zal een reeks van 7-daagse overtochten maken tussen Vancouver, Brits Columbia en de nieuwe thuishaven Whittier, Alaska zonder zeedagen. Passagiers die zich nog meer willen onderdompelen in “The Last Frontier” kunnen een NCL Cruisetour aan hun cruise toevoegen en het binnenland van Alaska verkennen, een ritje maken over de smalle sporen van de Alaska Railroad of op heilbot en zalm vissen in de koude wateren van Kachemak Bay.

Wil jij cruisen met Norwegian Cruise Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger