Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtVoorbereiding

Welke cruiseschepen varen in 2024/2025 in … het Midden-Oosten?

Wil je in de winter de kou ontvluchten? En lekker genieten van een andere sfeer? Denk dan aan een cruise naar het Midden-Oosten. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken in de Perzische Golf naar steden zoals Dubai en Abu Dhabi en landen zoals Qatar, de Verenigde Emiraten en Oman. Wij zetten alle schepen die in de winter van 2024-2025 daar varen voor jou op een rijtje, maar lees zeker ook onze tips voor deze bestemming:

 

Bekijk hier 7 Tips voor deze cruise bestemming >>

 

AIDA Cruises

AIDA biedt verschillende opties aan van 8 dagen in het Midden-Oosten in 2024 en 2025. De rederij kiest voor de AIDAprima, een mooi all-weather cruiseschip met tal van faciliteiten voor families aan boord. De AIDAprima vaart vanaf 8 december 2024 tot en met half maart 2025 wekelijks vanuit Dubai of Abu Dhabi. De cruiseroutes wisselen en omvatten bijvoorbeeld de havens Doha (Qatar), Muscat (Oman), Abu Dhabi, Bahrein en Sir Bani Yas. Vanaf €595 p.p bij 2 personen. Bekijk ze bij:

 

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours

 

Azamara Club Cruises

De Azamara Pursuit maakt 1 rondreis in het Midden-Oosten in 2025. Vanuit Dubai maakt het schip een 8-daagse cruise naar  Sir Bani Yas, Doha, Bahrein en eindigend in Abu Dhabi. Let op! Deze route wordt pas in de winter van 2025 gevaren, maar toch alvast in dit overzicht 🙂 Vertrek op 7 november 2025. Vanaf €1937 bij:

 

Cruisereizen Captain Cruise

 

Costa Cruises

De Costa Smeralda maakt 8-daagse routes vanuit Dubai. Je vertrekt wekelijks op vrijdag of zaterdag vanuit Dubai. Je verblijft in totaal tijdens deze cruise 3 dagen in Dubai, 1 lange dag in Abu Dhabi, 1 dag in Doha en 1 dag in Muscat (Oman). Deze cruise heeft 1 zeedag. Deze  Midden-Oosten cruise is beschikbaar vanaf €619 (inclusief vlucht bij Stip vanaf €999!), vanaf 21 december tot en met begin maart 2025.

Verkrijgbaar bij:

 

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 

MSC Cruises

MSC kiest voor de moderne gloednieuwe MSC Euribia in het Midden-Oosten in 2024 en 2025. De MSC Euribia start vanaf half november 2024 vanuit Dubai, Abu Dhabi of Doha een 8-daagse route. Je bezoekt altijd Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Bahrein en Doha (Qatar). Het land Oman wordt dus niet aangedaan door de MSC Euribia. Je bent in totaal 2 dagen in Dubai en hebt 1 zeedag. Vanaf €699 bij:

 

Cruise Online Sunweb

 

Norwegian Cruise Line

Norwegian vaart met de Norwegian Sky eenmaal een 8-daagse route in het Midden-Oosten in 2025: deze vertrekt op 12 april 2025 uit Doha. Je bezoekt Abu Dhabi, Dubai, Sir Bani Yas, Dammam en Manama. Vanaf €1083.

Bekijk deze cruise bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

TUI Cruises

De premium all-inclusive Mein Schiff 4 (ca. 2500 passagiers) vertrekt wekelijks uit Dubai en Doha en vaart twee verschillende routes. Je kunt ze combineren tot een 14-daagse cruise. De eerste route start – met Oman – vanuit Dubai en gaat naar Abu Dhabi, Doha (Qatar), Muscat en Khasab. Beschikbaar (premium-all inclusive!)

De tweede route in het Midden-Oosten in 2025 gaat vanaf Dubai naar Abu Dhabi (1 dag), naar Damman en 2 dagen in Doha.  Ook is er nog een kleine variatie beschikbaar met privé-strand bestemming Sir Bani Yas.

Cruises starten bij €699, met daarbij inbegrepen veel drankjes en fooien.

 

 

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

 

Repositioning cruises

Vanwege onder andere de politieke instabiliteit in de regio van het Suezkanaal, kiezen vrijwel alle rederijen er voor om niet meer door het Suezkanaal te varen. De route naar de Middellandse Zee of naar het Midden-Oosten vindt nu plaats door rondom Afrika te varen. De cruiseschepen varen vanaf oktober/november vanuit de Middellandse Zee naar Dubai en keren in maart/april terug. Deze cruises bieden een fijne atmosfeer aan boord, met veel zeedagen én aantrekkelijk geprijsd. Trek er wel zo’n 21-30 dagen voor uit. Rederijen bieden ook deeltrajecten aan, bijvoorbeeld van de Canarische Eilanden tot en met Kaapstad of vanaf Kaapstad naar het Midden-Oosten.

Bekijk alle cruises natuurlijk bij:

sc name=”norwegian-cruise-line-affiliatelinks” ][/sc]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger