Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Een weerzien met de Celebrity Silhouette in Amsterdam

Marco was op uitnodiging een paar uurtjes aan boord van de prachtige Celebrity Silhouette (2011) in Amsterdam.

Eerder in 2015 brachten we ook een bezoek aan het schip van Celebrity Cruises. Inmiddels heeft het schip begin 2020 een 42-daagse grootscheepse renovatie ondergaan waarbij het gehele schip onder handen werd genomen. Onder de noemer The Celebrity Revolution werd deze renovatie uitgevoerd om in deze Solstice klasse meer faciliteiten te bieden zoals je die ook ziet op de nieuwste klasse schepen van de rederij, waaronder de Celebrity Edge.

Welkom!

Je komt binnen in het grote atrium van de Celebrity Silhouette, met daar omheen dekken waar je verschillende zitjes vindt.

De Silhouette behoort tot de Solstice cruiseschepen van Celebrity Cruises, waartoe ook de Celebrity Solstice (uit 2008), Celebrity Equinox (2009), Celebrity Eclipse (2010) en de Celebrity Reflection als laatste, in 2012 in de vaart kwam. Elk schip heeft plek voor zo’n 2850-2050 passagiers. Kenmerkend voor deze schepen zijn met name de  grasvelden met écht gras, de Lawn Club, die je op het buitendek vindt.

Lawn Club

Op de Celebrity Silhouette vind je bij de Lawn Club acht vernieuwde zithoeken, de Alcoves geheten. Je reserveert ze voor een dag (toeslag), daarbij ontvang je drankjes en heb je de keuze uit het roomservice menu.  Erg leuk zijn de megagrote stoelen – ik heb ze alleen niet geprobeerd, dus hoe ze daadwerkelijk zitten, is nog even de vraag 😉

Naast het grasveld ligt restaurant The Lawn Club Grill (toeslag). Dit restaurant heeft ‘s avonds diner. Echt een aanrader, maar wel in de wat warmer weer gebieden, omdat het dak niet volledig dicht is.

 

The Retreat

Op dek 15 en dek 16 ligt het nieuwe buitengebied voor suite gasten: The Retreat. Net als bij de Edge klasse schepen, kun je hier genieten van de kenmerkende luxe lounge meubels met rode accenten. Ook is een nieuwe lounge (op dek 5) voor suite-gasten geopend, waar je drankjes, hapjes kunt nuttigen en je vragen kunt stellen aan de concierges aldaar.

 

Zwemmen

Het schip heeft twee mooie zwembaden met bubbelbaden op het middendek van dek 12. Een overdekt zwembad – alleen voor volwassenen vind je iets verderop.

Wil je iets eten in het buffetrestaurant, dan zul je op de Silhouette overigens een dek hoger moeten, op dek 13.

celebrity Silhouette buffet

Spa en fitness

Het fitness gebied kreeg een aantal nieuwe apparaten, o.a. cardio, van Technogym.

Hutten

Uiteraard konden we ook een kijkje nemen in enkele hutten, vrij ruim en mooi ingericht. We starten in de balkonhut, waarbij het zeker aardig is om te kijken hoe deze hut er vóór de renovatie uitzag en ná. Het geheel doet lichter aan door onder andere het bankje en het tapijt.

Een balkonhut is op de Celebrity Silhouette 18 m2, en heeft een balkon van minimaal 5 m2. Dit is de categorie waarvan er de meeste zijn op het schip, 740 stuks. Ze liggen op dekken 6, 7, 8 en 9. Op dek 10 en 11 heb je ook deze balkonhutten, maar vallen binnen een andere categorie, zoals de Aquaclass. Daarbij ontvang je als extra toegang tot restaurant Blu. Wanneer je op dek 6 of 11 boekt: let wel op dat deze boven – dek 5 omvat restaurants en winkeltjes – of onder een dek liggen – dek 12 omvat voor een gedeelte de zwembaden en spa – waar faciliteiten zijn gelegen.

Eerst nog even terug naar hoe een balkonhut eruit ziet:

 

Celebrity Suite

Daarna bezochten we een Celebrity Suite. Er zijn 12 Celebrity Suites aan boord van 37 m2 voor maximaal 4 personen. Het balkon meet 9 m2. Ze liggen allemaal midscheeps, op dek 10 en 11. Je hebt een woonkamer dat grenst aan het balkon. De slaapkamer ligt echter niet direct aan een raam met uitzicht.

 

Royal Suite

De Royal Suite heeft met haar 55 m2 een iets fijnere opzet als de hiervoor genoemde Celebrity Suite. De woonkamer en de slaapkamer grenzen namelijk beide aan het balkon. De suite is zeer smaakvol ingericht en heeft bovendien een eettafel. Je kunt met vier personen in deze suite.

De vier Royal Suites liggen op dek 10 en 11 midscheeps.

Penthouse suite

De twee parels aan boord zijn de Penthouse Suites, gelegen op dek 11 midscheeps. Met 120 m2 heb je een fantastische ruimte tot je beschikking. De renovatie is wederom smaakvol gedaan, waarbij de piano inmiddels niet meer in de suite te vinden is. De eerste twee foto’s zijn van vóór de renovatie, de twee rechts erná.

Het balkon strekt zich uit over de gehele breedte van de suite, met plek voor een whirlpool en een eettafel. Indrukwekkend is met name de badkamer met een aparte douche en ruim bad.

Restaurants

Uiteraard nemen we nog een kijkje in de diverse restaurants. Het dineren in het tweelaagse hoofdrestaurant is inclusief. Bijbetalen doe je voor de specialiteitenrestaurants Murano, Tuscan Grille, Le Petit Chef in Qsine (ook te vinden op de nieuwste generatie Celebrity schepen) en voor Sushi on Five (toepasselijk op dek 5 gelegen).

Tot slot nog wat mooie foto’s om mee af te sluiten!

Routes Celebrity Silhouette

We gaan de Celebrity Silhouette niet meer in 2025 terugzien in Amsterdam en Rotterdam. Het schip zal na haar winterroutes in het Caribisch gebied (vanuit Fort Lauderdale) naar New York varen en vervolgens in de zomer een aantal 8-daagse Ijsland routes varen vanuit Reykjavik, waarbij je rondom IJsland cruist.

Met dank aan AMCA in Den Haag voor deze scheepsbezichtiging.

Celebrity Cruises boek je natuurlijk bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger