Cruisereiziger
Themacruise

Rotterdam als startpunt voor natuurspektakel cruises van Holland America Line in 2026

Holland America Line kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwe Celestial cruises, een unieke reeks cruises die gasten naar enkele van de meest spectaculaire locaties in Europa brengt om getuige te zijn van uitzonderlijke hemelse gebeurtenissen.

Vanuit Rotterdam kunnen cruisereizigers in 2026 aan boord stappen voor een deze cruises, inclusief het bewonderen van een totale zonsverduistering (waarvan het pad in 2026 voornamelijk over zee zal lopen), het betoverende noorderlicht of de magische zonnewende boven de poolcirkel.

“We zijn enorm blij dat we gasten die vanuit Rotterdam varen een zitplaats op de eerste rij kunnen bieden bij enkele van ‘s werelds meest bijzondere natuurspektakels,” aldus Nico Bleichrodt, vice president international sales voor Holland America Line. “Deze cruises voldoen niet alleen in dat opzicht, maar geven onze gasten ook de kans om geweldige bestemmingen te ervaren, evenals de eersteklas service aan boord waar we bekend om staan.”

Zonsverduistering cruises

Gasten die een eclips cruise boeken kunnen lezingen verwachten van wetenschappelijke experts en krijgen de mogelijkheid om met hen van gedachten te wisselen, deelnemen aan thematische activiteiten en nog veel meer. Voor de veiligheid van de gasten wordt gezorgd met het beschikbaar stellen van de juiste uitrusting, zoals een eclipsbril.

  • Totale zonsverduistering – na twee zeer succesvolle eclipsvaarten in 2024, zullen drie schepen van de vloot tijdens de zonsverduistering op 12 augustus 2026 in het pad van de zonsversuistering opzoeken, waarvan er eentje uit Rotterdam vertrekt.
    25 juli 2026, 28-daagse Legendary Voyage: Noord-Europa – rondreis vanuit Rotterdam met de Nieuw Statendam.

Noorderlicht

Wie het noorderlicht wil zien, kan zich aanmelden voor een wake-up call zodra het noorderlicht wordt waargenomen.
Er wordt voor 2026 weer veel activiteit voorspeld op gebied van het noorderlicht en een groeiend aantal reizigers is dan ook van plan om dit bijzondere natuurfenomeen tijdens hun vakantie te gaan zien.

Cruisend vanaf Rotterdam kan dit op de volgende data.

  • 4 oktober 2026, 14-daagse Northern Lights – van/naar Rotterdam met de Rotterdam
  • 17 oktober 2026, 14-daagse Northern Lights –  van/naar Rotterdam met de Nieuw Statendam

Langste dag van het jaar

Voor degene die op zoek is naar de maximale hoeveelheid daglicht op de langste dag van het jaar, de zomerzonnewende, neemt de Nieuw Statendam vanaf Rotterdam haar gasten mee boven de poolcirkel om de zomerzonnewende te vieren in Honningsvåg, Noorwegen – een van de meest noordelijke steden ter wereld.

  • 13 juni 2026, 14-daagse Arctic Circle Crossing: North Cape Solstice – rondreis vanuit Rotterdam met de Nieuw Statendam

Deze unieke cruises zijn inmiddels boekbaar bij

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Wil je liever de eclips zien in een mediterraan klimaat? Stap dan op 9 augustus 2026 in Lissabon aan boord van de Oosterdam voor de 13-daagse Mediterranean Solar Eclipse cruise die eindigt bij Piraeus (Athene). De derde mogelijkheid is tijdens de 35-daagse Voyage of the Vikings, een retour vanuit Boston met vertrek op 18 juli 2026.

Deze boek je uiteraard ook bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Rotterdam als startpunt voor natuurspektakel cruises van Holland America Line in 2026

  • Fijn om een dergelijke cruise te plannen en zeker voor wie vliegangst heeft en deze natuurverschijnselen liever vanaf een schip willen bewonderen en dan ook nog vertrekken vanaf Rotjeknor. Leuker kunnen ze het niet maken, wel prettiger .

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger