Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Disney Cruise Line laat nog eens 4 extra schepen bouwen

Disney Cruise Line heeft bekendgemaakt dat het nog eens vier nieuwe cruiseschepen laat bouwen tussen 2027 en 2031. Daarmee zal de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij groeien tot 13 schepen, naast de 5 huidige schepen en de 4 die reeds in bestelling waren. Het nieuws werd onthuld tijdens een Disney-event in Californië.

De nieuwe Disney-schepen worden gebouwd bij Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Volgens de Duitse scheepsbouwer is het de hoogste orderwaarde in de geschiedenis van de scheepswerf. Afgezien van de Disney Magic en Disney Wonder werden alle schepen van Disney gebouwd in Duitsland. Het laatste schip, Disney Wish, werd twee jaar geleden opgeleverd. Later dit jaar komt de Disney Treasure in de vaart.

Cruises met Disney Cruise Line zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Disney Cruise Line laat nog eens 4 extra schepen bouwen

  • …Klassiek / modern…
    Ik hoop dat Disney de klassieke lijnen niet gaat verlaten, want het uiterlijk van o.a. de Disney Magic is een juweeltje om naar te kijken, dit noem ik nog eens een schip, klassiek in een modern jasje. ben benieuwd hoe de nieuwe er uit gaan zien en nu ze in Duitsland bij Meyer Werft gebouwd gaan worden zal hun eerste buitenlandse bestemming …Nederland zijn en kunnen we de schepen in de Eemhaven in Groningen aanschouwen. Hier worden deze schepen klaar gemaakt voor hun proefvaarten, instructie van de bemanning en vrouwen en gaan dan op weg naar vele zonnige oorden en misschien wel een keer naar Rotterdam waar cruiseschepen (nog) welkom zijn in tegenstelling tot Amsterdam waar cruiseschepen steeds minder welkom zijn en straks mogelijk “verbannen” worden naar een ligplaats in de Coenhaven ten noorden van Sloterdijk.
    > Disney cruise schepen geven je het gevoel eeuwig jong te blijven voelen…!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger