Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Windstar Cruises biedt een voorproefje van haar nieuwe schip Star Seeker

Windstar Cruises heeft een voorproefje geboden van haar nieuwste schip, de 224 passagiers tellende Star Seeker, die begin januari 2026 haar debuut zal maken. De kleine luxe cruisemaatschappij deelde nieuwe schetsen, een dekplan en andere details over het nieuwe schip, dat in aanbouw is in Portugal. Star Seeker is een van de twee nieuwe schepen die zich in de nabije toekomst bij de Windstar vloot zullen voegen. Het andere zusterschip heet Star Explorer.

Zodra Star Seeker gereed is, zal het schip over de Atlantische Oceaan naar Miami varen, waar het hoofdkantoor van Windstar is gevestigd, voor een doopceremonie. Van daaruit zal het schip naar de Caraïben trekken en vervolgens langs de westkust van de Verenigde Staten. Star Seeker zal de zomer doorbrengen in Alaska voordat het naar Japan gaat. Uiteindelijk zal Star Seeker koers zetten naar Zuidoost-Azië. De verkoop voor de eerste cruises van Star Seeker zal begin september eerst geopend worden voor leden van de loyaliteitsclub, Yacht Club, van de rederij gevolgd door het grote publiek.

Star Seeker heeft vijf all-inclusive eetgelegenheden, een full-service spa, een fitnesscentrum en een watersportplatform. Star Seeker bevat 112 suites, waarvan de meeste een groot balkon hebben en anders infinity ramen van vloer tot plafond die vanaf de bovenkant half naar beneden schuiven. Star Seeker heeft, zoals alle schepen van Windstar, geen binnenhutten. In totaal zullen passagiers kunnen kiezen uit 12 verschillende soorten suites, waaronder een aantal die plaats bieden aan drie cruisereizigers in plaats van de gebruikelijke twee.

Het schip zal twee Horizon Owner’s suites krijgen, een nieuwe suitecategorie voor de cruisemaatschappij. De suites bevinden zich achteraan het schip op dek 7 en kunnen worden gecombineerd met aangrenzende suites voor passagiers die nog meer ruimte willen. De Owner’s suites hebben een balkon rondom.

De suites worden ingericht in lichte houttinten, lichtblauw, groen en bruin, geïnspireerd door land, zee en de lucht. De openbare ruimtes en eetgelegenheden krijgen een gedurfder kleurenpalet van oranje, goud en geel, geïnspireerd door zonsondergangen en zonsopgangen.

Cruises met Windstar Cruises boek je bij:
Yacht Cruise Company Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger