Cruisereiziger
Bestemmingen

MSC Cruises verhoogt aanbod in de Middellandse Zee

MSC Cruises nodigt gasten uit om hun vakantieseizoen uit te breiden naar oktober, november en december met een brede waaier aan Middellandse Zee afvaarten die nog steeds baden in zonnig weer, tot zelfs wanneer Kerstmis in zicht komt.

De Canarische Eilanden, Madeira en de Caraïben zijn al populaire keuzes voor gasten op zoek naar winterzon, maar er zijn nog veel meer opties dichter bij huis in het Middellandse Zeegebied. Van de charme van Zuid-Frankrijk tot de geschiedenisrijke bestemmingen in Griekenland, MSC Cruises onthult de meest zonovergoten bestemmingen aan de Middellandse Zee om gasten te laten genieten van zomerweer tot laat in het seizoen.

 Weersgegevens* voor mediterrane bestemmingen die de cruisemaatschappij aandoet in oktober, november en december tonen aan dat gasten kunnen rekenen op temperaturen tot 28°C, met 295 zonuren per maand, met weinig tot geen risico op regen – en het is de perfecte tijd om een aantal van de must-see attracties te ervaren met minder mensen en een meer ontspannen sfeer.

Vitamin Sea

Eén van de hoogtepunten deze winter is een gloednieuwe route van MSC Sinfonia, die voor het eerst naar Griekenland vaart. Deze zevendaagse cruise voert langs prachtige bestemmingen zoals Bari (Italië), Piraeus (voor Athene), Corfu (Griekenland), en de fascinerende steden Izmir en Istanbul in Turkije.
Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, licht toe:”Steeds meer Belgen en Nederlanders kiezen voor een wintervakantie in de zon. MSC Cruises speelt hierop in met een verhoogd aanbod en onze speciale winterpromotie ‘Vitamin Sea’, met kortingen tot 30%.”

Verleng je zomer en ontdek de mooiste bestemmingen in het Middellandse Zeegebied:

De absolute winnaar – met 295 zonuren: Izmir, Turkije

Gasten kunnen onbekommerd hun vakantiekleding blijven dragen op deze zonnige bestemming in Turkije, die in oktober nog steeds 295 zonuren telt en gemiddeld 25 zonnige dagen per maand noteert tijdens de wintermaanden. Geniet van aangename temperaturen rond de twintig graden terwijl je door de geplaveide straatjes wandelt, langs drukke bazaars struint en de eeuwenoude, op de UNESCO-lijst staande wonderen van Izmir bewondert. Beleef de charme van Izmir wanneer MSC Sinfonia de havenstad aandoet tijdens haar zevendaagse winterroutes.

De tweede plaats – met 275 zonuren: Valencia, Spanje

Gasten kunnen de winterblues ontvluchten en genieten van de Spaanse zon in Valencia, een stad die tot wel 3000 zonuren per jaar biedt, met een indrukwekkende 272 zonuren alleen al in oktober. In dezelfde maand blijft de gemiddelde temperatuur rond de 25°C. Terwijl de temperaturen in het grootste deel van Europa dalen in november en december, behoudt Valencia een aangename gemiddelde temperatuur van ongeveer 20°C en ongeveer 247 zonuren. Ontdek de prachtige architectuur, wandel door de historische oude stad en proef de wereldberoemde Valenciaanse paella, terwijl je buiten op een terras van de zon geniet met een verfrissend ijsdrankje.

MSC Fantasia, MSC Lirica en MSC Seaside varen allemaal op routes die Valencia aandoen tussen oktober en december.

Derde plaats – met 272 uren zonneschijn: La Goulette/Tunis, Tunisa

Zonaanbidders die de kou willen ontvluchten, kunnen terecht in het meest noordelijke land van Afrika, Tunesië. Met indrukwekkende 272 zonuren in oktober en een gemiddelde temperatuur van 26°C (oplopend tot 28°C) biedt dit land perfect weer om de overvloed aan natuurschoon en bijzondere archeologische vindplaatsen te verkennen. In november, met een gemiddelde temperatuur van 21°C en 218 zonuren, zijn er gemiddeld 27 zonnige dagen per maand gedurende de winter. Tunesië heeft een schat aan bezienswaardigheden, van de op de UNESCO-lijst opgenomen Medina met zijn mausolea en paleizen tot de overblijfselen van het oude Carthago. U kunt ervoor kiezen om deze historische wonderen te bewonderen of simpelweg te genieten van de glorieuze zomerzon.

MSC Cruises heeft twee schepen die La Goulette, Tunis aandoen tussen oktober en december dit jaar, MSC Grandiosa en MSC Fantasia, met een scala aan gemakkelijke inschepingshavens in Europa in Spanje, Frankrijk en Italië.

Eervolle vermeldingen:

Met gemiddeld 265 zonuren in oktober en ongeveer 220 zonuren in november en december is Athene, Griekenland, de perfecte uitwijkplaats voor de winterse kou en grijze somberheid. Gasten kunnen dus genieten van het mildere weer en de rustigere plekjes tijdens een bezoek aan de overblijfselen van de oude Akropolis, de citadel op een rotsachtige klif die 150 meter boven de stad uittorent. MSC Sinfonia biedt zeven nachtelijke routes naar de havenstad Piraeus in Athene gedurende de hele winter en MSC Splendida biedt negen nachtelijke routes van oktober tot november dit jaar.

Valetta, Malta, dat rijk is aan geschiedenis, is één van de zonnigste plekken in Europa tijdens de wintermaanden en ziet tot een indrukwekkende 263 zonuren in oktober en meer dan 209 zonuren in november. Marseille, Frankrijk, volgt met een gemiddelde van 262 zonuren in oktober en tot 239 zonuren per maand tijdens de rest van het winterseizoen. MSC World Europa doet deze winter Valetta en Marseille aan. MSC Fantasia en MSC Lirica bieden ook routes naar Marseille.

Natuurlijk boek je deze cruises bij:

Cruise Online Sunweb

 

*Weersinformatie gabaseerd op data van World Weather API and Weather Forecast (worldweatheronline.com)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger