Cruisereiziger
Eerste stuk staalNieuwe cruiseschepen

Scenic Group start de bouw van Emerald Kaia

Scenic Group, waaronder Emerald Cruises behoort, kondigt aan dat de werkzaamheden aan het superjacht Emerald Kaia officieel zijn begonnen. Het langverwachte volgende generatie jacht is de nieuwste aanwinst voor de luxe vloot van Emerald Cruises.

De eerste stalen platen voor de romp van Emerald Kaia werden officieel gesneden op donderdag 22 augustus in Vietnam, tijdens een ceremonie bij de Halong Shipbuilding Company in aanwezigheid van de heer Nguyen Tuan Anh, Algemeen Directeur van de scheepswerf, en de heer Ivo Skelin, General Manager Nautical and Technical – Asia van Scenic Group. Deze mijlpaal is een belangrijke vooruitgang in de bouw van Emerald Kaia. De kielleggingsceremonie zal naar verwachting over drie maanden plaatsvinden.

“We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de bouw van Emerald Kaia officieel is begonnen met het snijden van het eerste staal in Vietnam. Voortbouwend op het succes van de eerste twee jachten in de Emerald Cruises-vloot, weerspiegelt deze belangrijke uitbreiding niet alleen de groeiende interesse en vraag naar luxe oceaanjachten, maar versterkt het ook onze toewijding om nieuwe standaarden in maritieme uitmuntendheid te zetten,” aldus Glen Moroney, voorzitter en oprichter van Scenic Group.

Vanaf april 2026 zal Emerald Kaia naar enkele van de meest fascinerende bestemmingen en kustlijnen varen, van de Middellandse Zee en de Adriatische Zee tot de Egeïsche Zee en de Seychellen.

Nieuw aan boord

Het 120 meter lange schip biedt plaats aan 128 gasten en combineert luxe met avontuur. Emerald Kaia wordt gekenmerkt door ultramoderne nieuwigheden en grotere ruimtes. Deze omvatten een vernieuwd Sky Deck met privé cabana’s en een nieuwe Sky Lounge, waar gasten kunnen genieten van een luxe openluchtbeleving en een weids uitzicht. De geliefde Marina, aangevuld met een nieuwe lounge, biedt een breder scala aan watersportactiviteiten. En aan de voorkant van het schip heeft het Observation Sun Deck een Spa zwembad met ligstoelen, waardoor gasten nog meer mogelijkheden hebben om te ontspannen.

Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de diverse eetgelegenheden aan boord van Emerald Kaia. Er is de nieuwe Night Market Grill, een grillconcept in Aziatische stijl dat plaats biedt aan maximaal acht gasten (mits toeslag), en een vergroot terras bij restaurant La Cucina, waar gasten buiten kunnen dineren.

Voor wie op zoek is naar ontspanning en verjonging, biedt de uitgebreide Elements Spa een volledig menu aan behandelingen voor lichaam, geest en ziel. Emerald Kaia beschikt daarnaast over een indrukwekkende fitnessruimte met een buitenplatform voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Het panoramisch uitzicht op de oceaan zorgt hierbij voor een inspirerende trainingsomgeving.

Aan boord kunnen gasten genieten van alle eersteklas voorzieningen die een cruise met Emerald Cruises biedt, waaronder alle maaltijden aan boord, de hele dag gratis drankjes, geselecteerde excursies aan wal, exclusieve EmeraldPLUS culturele ervaringen, EmeraldACTIVE activiteiten, wifi, luchthaventransfers en fooien.

Routes

De nieuwe 2024 – 2027 Cruise Planner van Emerald Cruises is nu beschikbaar en biedt de volledige collectie cruises in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en de Seychellen. Voor wie een ervaring aan boord van Emerald Kaia wil, zijn de boekingen geopend voor de 8-daagse Adriatische cruises, vanaf €5.645 per persoon* bij dubbele bezetting.

*Gebaseerd op de 8-daagse Kroatische Kust & Beste van de Adriatische Zee-cruise (E02D) met vertrek op 11 juli 2026, in een D-categorie hut, met een Vroegboek-aanbieding die geldig is tot eind september 2024.

Boek je Emerald cruise natuurlijk bij:

Yacht Cruise Company

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger