Cruisereiziger
Doop

Explora Journeys maakt naam doopmoeder Explora II bekend

Explora Journeys heeft Rosalba Giugni benoemd tot doopmoeder van haar nieuwste schip, de Explora II. De officiële doopplechtigheid zal plaatsvinden op 15 september 2024 in Civitavecchia, Italië. Giugni is de oprichter en voorzitter van de Marevivo Foundation, een niet-partijgebonden organisatie gewijd aan het behoud van mariene milieus, opgericht in 1985.

Marevivo, opgericht op basis van een gedeelde visie tussen kapitein Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van de MSC Group, en Giugni, richt zich op educatie over behoud van het mariene milieu in de Middellandse Zee. Sinds de oprichting is de organisatie uitgegroeid tot meer dan 30.000 leden en heeft zich gevestigd als een belangrijke kracht in de Italiaanse milieusector.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de cruisedivisie van de MSC Group, zei: “We zijn vereerd om Rosalba Giugni als doopmoeder te hebben van het prachtige nieuwe luxeschip van Explora Journeys, dat symbool staat voor de toewijding van de MSC Group en onze MSC Foundation om de natuurlijke schoonheid van de oceanen te behouden die fundamenteel zijn voor onze reizen over de hele wereld. Haar toewijding aan het behoud van de zee en de bescherming van de zee maakt haar een inspiratie voor ons allemaal. Rosalba`s passie voor de zee strekt zich uit tot wetenschappelijke verspreiding en publieke pleitbezorging, waardoor ze een passende doopmoeder is voor Explora II.”

Giugni’s werk omvat verschillende aspecten van het mariene ecosysteem, waaronder visserij, maritiem eigendom, toerisme en scheepvaart. Ze heeft een sleutelrol gespeeld bij het opzetten van zeereservaten, het ondersteunen van internationale beschermingscampagnes en het ontwikkelen van wetgeving om het mariene milieu te beschermen. Haar inspanningen zijn ook gericht op de empowerment van kinderen, jongeren en toekomstige maritieme professionals.

Giugni voegde hieraan toe: “Ik ben zeer vereerd om de doopmoeder van Explora II te zijn. Deze rol heeft een speciale betekenis voor mij, omdat het onze gedeelde toewijding weerspiegelt om de wereld op een zinvolle en respectvolle manier te ervaren. Ik ben blij dat ik Explora Journeys en de MSC Group kan ondersteunen bij het promoten en bevorderen van een culturele verschuiving naar een betere bescherming van ons kostbare mariene ecosysteem. Onze toekomst is verbonden met de gezondheid van de zee en het welzijn van de zee is afhankelijk van de keuzes die we maken. De klimaatcrisis is een duidelijke waarschuwing: we hebben geen tijd meer. De ecologische transitie moet nu beginnen, morgen kan het al te laat zijn.”

Op 15 september in Civitavecchia zullen passagiers een mix van maritieme tradities, entertainment en culinaire hoogstandjes ervaren aan boord van de Explora II. De volgende dag begint het schip aan haar eerste reis van zeven nachten naar Tarragona, Spanje, met stops in Sorrento, Lipari, Trapani, Siracusa en Valletta.

Wil jij de luxe ervaren aan boord van Explora II? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

TUI Captain Cruise Zeetours

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger