Cruisereiziger
AccommodatieBuitenhut met balkonReisverslag

Hoe was onze hut met Aurea Experience op de MSC Seashore?

Met de hele familie, Miriam, Marco en de jonge Cruisereiziger, waren we deze augustus een week op uitnodiging te gast op de MSC Seashore van MSC Cruises. Vanuit Port Canaveral cruisten we naar het privé eiland van de rederij, Ocean Cay, en naar twee Mexicaanse havens, Costa Maya en Cozumel. In het eerste deel lees je alles over Ocean Cay. In dit deel kijken we naar het schip MSC Seashore, en dan in het bijzonder naar de hut waarin we verbleven en het bijbehorende Aurea Experience pakket.

Welkom aan boord

MSC SeashoreDe MSC Seashore is momenteel het enige schip van rederij MSC Cruises dat vanuit Port Canaveral vertrekt. De haven is een handige inschepingsplek voor passagiers die in de buurt van Orlando verblijven (de vele themaparken) of op Orlando vliegen, want de rit is slechts zo’n 40 minuten vanaf Orlando. MSC Seashore is een schip met plek voor 4.540 passagiers wanneer alle hutten door 2 personen bezet zijn. Ze kwam in juli 2021 in de vaart. Het schip is een verbeterde klasse ten opzichte van de MSC Seaside en de MSC Seaview. Wij cruisten in 2019 op de MSC Seaview, dus we waren erg benieuwd in hoeverre het schip verschilt van haar twee voorgangers!

Onze hut: balkon met Aurea

Voor de eerste maal in onze MSC ervaring, verblijven we een week in een balkonhut met een Aurea pakket. Onze balkonhut ligt op dek 14, nummer 072, aan de stuurboordzijde van het schip (in vaarrichting aan de rechterkant) en redelijk naar voren. Zo kunnen we zelfs in de verte zien wat er op de brug gebeurt! Echt een heerlijke plek om te genieten van de zee en ook van Ocean Cay, want de MSC Seashore lag aan haar stuurboordzijde aan de wal.

De hut

In deze balkonhut verbleven we met 3 personen. Bij binnenkomst heb je direct de badkamer, die functioneel is ingericht. Zeep komt uit een dispenser naast de wasbak. Je hebt twee plankjes die je kunt gebruiken voor je toiletspullen. Verder is er een make up spiegel en een stopcontact voor scheerapparaten. De föhn ligt in een la van het bureau. De douche cabine is niet heel groot, wel afsluitbaar met een deur. Aan de wand hangen shower gel en shampoo.

Lopen we naar het slaapgedeelte, dan heb je een kledingkast met schuifdeuren naast het bed. Deze heeft een hang gedeelte en een aantal (4) legplanken (excl. de legplank waar het kluisje op staat), en twee lades. Voor drie personen paste de kleding er net in 🙂 Onder het tweepersoons bed heb je overigens genoeg plek om koffers op te bergen.

Bij het bed heb je aan elke zijde twee lampen. Een usb oplaadpunt zit aan de rechterkant. In elke hut ontvang je strandlakens van MSC, die je na gebruik weer kunt laten omwisselen voor schone strandlakens door je kamersteward. Vanwege de Aurea experience ontvingen we ook badjassen.

Het bureau heeft een drietal lades en 3 soorten stopcontacten: 2 Europees, 2 Amerikaans en 2 USB poorten. Onder het bureau staat een tafeltje en een extra bankje die je beide er onder vandaan kunt schuiven. Er zijn een aantal planken opgehangen links van een grote spiegel. Daarnaast is er een mini-bar (tegen betaling). Op dag van inscheping krijg je bij een Aurea Experience een fles bubbels en een heerlijke chocolade reep als ontvangstcadeau. Heerlijk om zo je cruise te starten!

Deze balkonhut heeft een aardig groot balkon op een mooie positie. Twee stoelen en een tafeltje staan voor je klaar. Er zitten nog een aantal dekken met balkons bóven ons en dus geen grote overhang.

Wat maakt de Aurea bijzonder?

Seaside klasseEen Aurea verblijf heeft wat leuke extra’s in petto! Allereerst heb je voorrang bij de inscheping, erg fijn. Vervolgens ontvang je een fles bubbels met chocola op je kamer bij inscheping. In je hut heb je bovendien de beschikking over badjassen en mag je gebruik maken van het thermale gedeelte in de spa. Je kunt daar heerlijk ontspannen in de hydropool, sauna’s en douches. Met je Aureapakket ontvang je overigens 10% korting op wellness behandelingen.

Het handigste vonden wij met name de toegang tot het exclusieve zonnedek: Top 19 Exclusive Solarium. Elk moment van de dag zijn daar ligbedden of één van de loungesets beschikbaar. Afkoelen kan je in de whirlpools die erbij horen. En een drankje haal je in de speciale Top 19 bar. Doordat wij bovendien een drankpakket hadden – deze is niet inclusief in het Aurea pakket, maar schaf je zelf aan – , konden we in een mum van tijd onze favoriete mocktails (of cocktails etc) daar halen. Tijdens de 8-daagse cruise was het zeer rustig op het zonnedek, en werden we er altijd hartelijk verwelkomd door de crew van het zonnedek!

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om te dineren wanneer je maar wilt. In het ons toegewezen restaurant, 5th Avenue, konden we binnenlopen wanneer we maar wilden. De ene avond liepen we om half 7 binnen en een andere avond een uur later. Echt heerlijk dat het kon. Goed om te benoemen is dat wij bemerkten dat het eten aan boord van hogere kwaliteit is dan op de MSC schepen in Europa. Er staan mooie gerechten op de kaart en ook in het buffet waren er verrassende gerechten. Meer daarover in een volgend deel!

ontbijtmenu msc seashoreWat ook in een Aurea pakket zit, is de roomservice! Zo konden we een heerlijk ontbijt bestellen. Daarbij zijn de continentale items inclusief, en betaal je bij (vast bedrag 7,95 dollar) voor de American Breakfast gerechten (zoals eiergerechten, pancakes en wafels). De roomservice is overigens 24 uur per dag beschikbaar voor Aurea gasten, waarbij je wél apart voor de gerechten betaalt, maar niet voor de leveringskosten.

Willen we de volgende keer in een Aurea hut?

Ik denk dat je het al wel door hebt: wij zijn fan van de Aurea Experience! Temeer omdat je de rust van een afgescheiden zonnedek hebt, een eigen restaurant met vrije inloop en extra’s zoals het thermale gedeelte van de spa.

Bij de MSC Seashore betaal je zo’n €250 extra per persoon voor deze service, bovenop de balkonprijs per persoon. Dit kan variëren per cruise en per schip. Goed om te weten is dat je de Aurea Experience alleen kunt bijboeken voor een balkonhut of een suite.

Lees meer:

Wil je ook mee met de MSC Seashore?

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger