Cruisereiziger
Eerste stuk staalKielleggingOverdracht

3 keer feest voor Explora Journeys in Genua

Explora Journeys organiseerde donderdag een feest op de scheepswerf van Fincantieri in Sestri Ponente bij Genua om de groei van het luxe merk en het totaal van zes schepen dat gepland staat tot 2028 te vieren. De Explora II is nu opgeleverd als tweede schip in de 3,5 miljard euro kostende vloot van zes Explora Journeys-schepen – het zal op 16 september vertrekken voor haar eerste reis van Civitavecchia in Italië naar Sicilië, Malta en Spanje.

Het traditionele maritieme evenement, waarbij een scheepsbouwer zijn nieuwe schip overdraagt aan de eigenaar, werd bijgewoond door Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de cruisedivisie van MSC Group, Stefania Vago, de doopmoeder van het schip, Biagio Mazzotta, voorzitter van Fincantieri en Pierroberto Folgiero, CEO en General Manager van het bouwbedrijf, evenals vertegenwoordigers van het MSC-bouwteam, managers en arbeiders van de scheepswerf.

De Explora II (63.900 brutoton) zal in de winter in het Caribisch gebied varen en in de zomer van 2025 terugkeren naar de Middellandse Zee. Het nieuwe luxueuze schip heeft 461 suites, penthouses en residenties met uitzicht op zee, 6 verschillende restaurants, 12 bars en lounges, 4 zwembaden en een exclusieve selectie wellnessfaciliteiten. De kapitein van de Explora II wordt Serena Melani – dit is de tweede keer dat Explora Journeys een vrouwelijke kapitein aanstelt na de kapitein van de Explora I.

Verdere mijlpalen voor Explora Journeys

Donderdag vond ook de kielleggingsceremonie voor de Explora III plaats op de scheepswerf. De twee meters van het schip, Verena Kötzle, Global Head of Public Relations bij Explora Journeys, en Martina Giardina, Public Area Supervisor bij Fincantieri Shipyard Sestri Ponente, plaatsten gedenkmunten in het schip als teken van zegen voor de bouw en symbolisch geluk voor de toekomst. De Explora III, die op vloeibaar aardgas (LNG) zal varen, komt in 2026 in de vaart. LNG is een directe route naar hernieuwbare vervangers zoals bio-LNG en synthetisch LNG.

De derde ceremonie was een staalsnijceremonie op de scheepswerf van Fincantieri om de start van de bouw van de Explora IV te markeren, die ook op LNG zal varen en begin 2027 klaar moet zijn. De Explora V zal zich in 2027 bij de vloot voegen en de Explora VI in 2028. Beide schepen worden uitgerust met een grote brandstofcelcapaciteit die hernieuwbaar LNG kan omzetten in waterstof, waardoor de uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.

“De oplevering van de Explora II is een belangrijke mijlpaal voor Explora Journeys en de MSC Group en onderstreept onze ambitie om nieuwe standaarden te zetten voor wereldwijde luxe reizen op volle zee. Op deze speciale dag vieren we ook de kiellegging van Explora III en de start van de bouw van Explora IV. Zo leggen we verdere fundamenten voor onze geplande vloot van zes eersteklas schepen, die in de toekomst nog meer gasten een ongeëvenaarde luxe reiservaring op volle zee zullen bieden”, aldus Pierfrancesco Vago, Executive Chairman Cruise Division MSC Group.

Details Explora II

De Explora II, ontworpen en gebouwd onder de RINA-klasse, heeft verschillende aanvullende classificaties ontvangen dankzij haar innovatieve ontwerp en constructie, die gericht zijn op duurzaamheid en hoog passagierscomfort. Ze ontving de RINA “Green Plus” classificatie voor uitgebreide milieuprestaties. Het schip kreeg ook het “Comfort Noise and Vibration” keurmerk voor haar lage geluids- en trillingsniveaus, die het comfort aan boord verhogen. Het ontving ook de “Dolphin” award voor het minimaliseren van geluidsoverlast in ecologisch kwetsbare mariene gebieden en is gecertificeerd volgens Polar Code C, die veilig navigeren in polaire wateren mogelijk maakt.

In samenwerking met superjacht- en hospitality-ontwerpers is elk detail van het nieuwe schip ontworpen om de “Ocean State of Mind” geest te weerspiegelen, in overeenstemming met de luxe ethos van Explora Journeys. De Journeys Lounge, het Casino en het Fil Rouge Restaurant van de Explora II zijn opnieuw ingericht met nieuwe kleurenschema’s en materialen, terwijl de oorspronkelijke designlijn van Explora Journeys behouden is gebleven. De Explora Lounge, Crema Café en Atoll Pool zijn opnieuw ontworpen en ingericht om meer ruimte te creëren. Het Helios Pool & Bar-gedeelte is ook voorzien van nieuw, op maat gemaakt Unopiu-buitenmeubilair om de openluchtervaring nog comfortabeler te maken.

De Ocean Wellness Spa heeft ook een nieuw concept: een moderne inrichting en hoogwaardige materialen zijn overal in de spa te vinden en het Australische spa-merk “Subtle Energies” is ook nieuw in het aanbod van de spa. Het Anthology Restaurant is ook opnieuw ingericht om Italiaanse gastronomische gerechten aan te bieden in een elegante ambiance. De EXPLORA II heeft ook de eerste Buccellati juwelenboetiek op volle zee.

De Explora II beschikt ook over originele kunstwerken van Emilio Isgró en Prins Hussein Aga Khan getiteld “Marine Encounters”, die verschillende onderwatersoorten en ecosystemen tonen als onderdeel van hun mariene fotografie. De hoogwaardige collectie werd gedoneerd aan de MSC Foundation als onderdeel van het partnerschap tussen de MSC Foundation en Focused on Nature en weerspiegelt hun gezamenlijke visie om het mariene milieu en de biodiversiteit te beschermen en meer mensen te inspireren om actie te ondernemen.

Wil jij cruisen met de nieuwe luxe cruiseschepen van Explora Journeys? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

TUI Captain Cruise Zeetours

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger