Cruisereiziger
Bestemmingen

Griekenland voert belasting in voor cruisereizigers op Santorini en Mykonos

De regering van Griekenland is van plan om een belasting van 20 euro per gast te heffen op cruiseschepen die aankomen op de eilanden Santorini en Mykonos tijdens het hoogseizoen. Premier Kyriakos Mitsotakis heeft aangegeven dat het initiatief bedoeld is om overtoerisme tegen te gaan.

Mitsotakis verklaarde dat slechts een paar van de Griekse bestemmingen momenteel te lijden hebben onder overmatig toerisme. “Griekenland heeft geen structureel overtoerismeprobleem. Sommige bestemmingen hebben een aanzienlijk probleem tijdens bepaalde weken of maanden van het jaar, waar we iets aan moeten doen,” legde hij uit.

boek je vakantie bij de ANWB

Volgens Mitsotakis hebben cruiseschepen Santorini en Mykonos overbelast, waardoor de regering moet ingrijpen. Een deel van de inkomsten uit de geplande cruisebelasting zal worden teruggegeven aan de lokale gemeenschappen om te worden geïnvesteerd in infrastructuur. Aanvullende details over het project zullen naar verwachting binnenkort bekend worden gemaakt, waarbij de nieuwe belasting naar verluidt in 2025 zal worden ingevoerd.

De Griekse regering is ook van plan om het aantal aanlopen op bepaalde bestemmingen te reguleren, waarbij het aantal passagiers dat tegelijkertijd aan wal gaat wordt beperkt. De in juni aangekondigde maatregel is een aanvulling op andere regels om het milieu te beschermen en watertekorten op eilanden aan te pakken. Cruisemaatschappijen zouden moeten deelnemen aan nieuwe biedprocessen voor ‘slots’ voor hun schepen.

 

Boek je excursies goedkoper in Griekenland bij:

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger