Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Norwegian Cruise Line maakt 21e schip bekend: Norwegian Luna

Norwegian Luna wordt het 21e schip in de vloot van de rederij Norwegian Cruise Line. Vandaag zijn de eerste cruises in de verkoop gegaan voor cruises vanuit Miami die vertrekken vanaf 4 april 2026 tot november 2026. Norwegian Luna begint haar eerste Caribische seizoen met twee westelijke routes naar Roatan (Honduras) Costa Maya en Cozumel (Mexico) en privé bestemming Harvest Caye in Belize. Het schip zal daarna zevendaagse cruises maken naar de prachtige Oost-Caribische bestemmingen Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), Tortola (Britse Maagdeneilanden), St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) en Great Stirrup Cay, NCL’s privé-eiland in de Bahama’s, dat bovendien eind 2025 een gloednieuwe pier zal hebben.

Tikkeltje groter dan Norwegian Prima

Norwegian Luna is 322 meter lang, heeft een brutotonnage van 156.300 ton en biedt plaats aan ongeveer 3.550 gasten. Het schip is 10 procent groter en heeft meer capaciteit dan de schepen uit de Prima Klasse, waaronder de Norwegian Prima en Norwegian Viva vallen.

Norwegian Luna is ontworpen als een zusterschip van Norwegian Aqua, het schip dat in maart 2025 wordt opgeleverd. Beide schepen worden momenteel gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri, met interieurontwerpen van architecten AD Associates, Piero Lissoni, Rockwell Group, SMC Design en Studio Dado.

“Geïnspireerd door de relatie tussen de maan en de getijden van de oceaan, zijn we verheugd de Norwegian Luna te introduceren als het schip dat haar zusterschip, Norwegian Aqua, perfect aanvult,” zei David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line.

 

Rompschildering

De rompkunst van Norwegian Luna zal een levendig droomlandschap laten zien van ELLE, de veelgeprezen straatkunstenaar uit Napa, Californië, die heeft samengewerkt met populaire merknamen zoals Nike, Reebok en Ralph Lauren. Het kunstwerk met de titel ‘La Luna’ is een visuele verkenning van de diepgewortelde band van de mensheid met de hemelse krachten in de ruimte, aangezien de mensheid onlosmakelijk verbonden is met de eb en vloed van de maan. La Luna’ zal trots te zien zijn op de boeg van het schip en gasten meenemen op een buitengewone reis en een epische ontdekkingsreis.

Norwegian Luna weerspiegelt het chique design en de structuur van Norwegian Aqua en zal gasten blij maken met de exclusieve Aqua Slidecoaster van NCL, een unieke hybride achtbaan en waterglijbaan die volgend jaar zijn debuut maakt op Norwegian Aqua en de langste en snelste glijbanen op zee zal worden. Compleet met opwindende dubbele glijbanen en een magnetische lift die avontuurlijke gasten door twee verschillende banen stuwt, zal deze attractie drie verdiepingen lang spannende kronkels en bochten rond de trechter van het schip bevatten. Norwegian Luna beschikt ook over een digitaal sportcomplex, de Glow Court, waar gasten overdag allerlei interactieve activiteiten kunnen doen en dat ‘s avonds verandert in een nachtclub. Gasten zullen ook kunnen blijven genieten van een aantal van hun favoriete ervaringen aan boord van Norwegian Luna, waaronder The Drop, NCL’s 10 verdiepingen hoge vrije val glijbaan, en het Stadium, een buitenruimte met gratis activiteiten.

 

The Haven

Norwegian Luna zal beschikken over de gloednieuwe luxueuze Duplex Haven Suites met drie slaapkamers in het exclusieve complex The Haven by Norwegian®, dat voor het eerst werd aangekondigd op zusterschip Norwegian Aqua. Deze ruime suites hebben twee verdiepingen en beschikken over een aparte woon- en eetruimte, drie badkamers, een balkon en drie slaapkamers. Haven gasten zullen blijven genieten van 24-uurs butler service en een toegewijd conciërge team, evenals toegang tot een uitgestrekt zonnedek, een overloopzwembad met uitzicht op de achtersteven van het schip, een outdoor spa compleet met een glazen sauna en koude kamer, twee bubbelbaden, een privé-lounge en een exclusieve bar met zeldzame sterke dranken en wijnen.

Een verscheidenheid van NCL’s verhoogde gastenervaringen zullen ook hun comeback maken op Norwegian Luna, waaronder Ocean Boulevard, de 46.000 vierkante meter buiten loopbrug die rond het hele schip loopt om gasten dichter bij de zee te brengen; Vibe Beach Club, de adults-only, open-air lounge; Infinity Beach dat een adembenemend uitzicht op de oceaan biedt; en een expansief, bovenste zwembaddek uitgerust met dagbedden om van de zon te genieten.

 

Gasten aan boord van Norwegian Luna kunnen ook genieten van de nieuwe eet- en barervaringen van de Prima Plus-klasse, zoals Sukhothai, het Thaise specialiteitenrestaurant van het bedrijf met een eclectisch menu van traditionele en creatieve aanbiedingen en Indulge Food Hall met 10 verschillende eetgelegenheden, waaronder de Planterie-locatie. Terugkerende kenmerkende NCL specialiteiten en aanvullende locaties zijn Cagney’s Steakhouse; Le Bistro, het fine dining Franse restaurant; en Onda by Scarpetta, de high-end Italiaanse locatie. Naast het culinaire aanbod kunnen gasten hun hart ophalen in de bar en lounge voor heerlijke drankjes in de Whiskey Bar, Belvedere Bar en Metropolitan en de NCL’s moderne Sail & Sustain cocktailbar die de 2024 Vibe Vista Award won voor “Best Beverage Menu”.

Boek snel je Norwegian Aqua cruise bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger