Cruisereiziger
Bouw

Royal Caribbean bereikt mijlpaal in bouw Star of the Seas met installatie AquaDome

Royal Caribbean heeft een belangrijke stap gezet in de bouw van haar tweede cruiseschip in de Icon-klasse, de Star of the Seas. Recent werd de installatie voltooid van de indrukwekkende AquaDome. Deze enorme koepel, die 332 ton weegt, is de grootste glazen en stalen constructie ooit die op een cruiseschip is geplaatst. De installatie vond plaats op de Meyer Turku-werf in Turku, Finland, en was het resultaat van maandenlange planning en een proces dat meerdere dagen in beslag nam.

De voltooiing van de AquaDome betekent het begin van de volgende bouwfase, waarin het ontwerp van het schip tot leven komt. In deze fase worden de restaurants, bars en het entertainmentgedeelte van de AquaDome, waaronder het AquaTheater, verder ontwikkeld. Dit theater biedt spectaculaire shows en vormt een van de hoogtepunten van het schip.

Zie onderstaande video voor beelden van de installatie van de AquaDome:

De Star of the Seas zal in augustus 2025 haar debuut maken vanuit Port Canaveral, Orlando. Het gaat Caribische cruises maken van een week en kortere reizen naar de Bahama’s van drie of vier nachten.

Foto: Niko Alakoski / Royal Caribbean

Bekijk alle toekomstige cruises van de Star of the Seas en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger