Cruisereiziger
Themacruise

Holland America Line viert de feestdagen met speciale menu’s

Holland America Line heeft aangekondigd dat het tijdens de feestdagen op haar cruiseschepen exclusieve thema-menu’s gaat aanbieden. Het speciale aanbod geldt voor Thanksgiving, Kerstmis, Chanoeka en Oud & Nieuw met als doel om de vakantiestemming – en een beetje de smaak van thuis – aan boord te brengen.

Passagiers kunnen zich verheugen op een verscheidenheid aan culinaire ervaringen met de feestdagen, waaronder een traditioneel Thanksgiving-diner, een nieuw “Ontbijt met de Kerstman”, kerstavond en kerstdag feesten en speciale Chanoeka traktaties. Op het kerstavondmenu in de Dining Room staan gerechten van over de hele wereld, ter ere van de culturen en tradities van veel van de bestemmingen die de schepen aandoen.

“Cruisen met Holland America met de feestdagen biedt een leuke en stressvrije manier om feest te vieren,” zegt Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage & Rooms van Holland America Line. “Niet alleen vereenvoudigen onze dineerervaringen aan boord de vakantieplanning, maar ze bieden ook een rijke en diverse culinaire reis met een vleugje traditie dat diepere banden met geliefden bevordert en het een speciale tijd aan boord maakt.”

Thanksgiving

Passagiers kunnen genieten van een traditioneel Thanksgiving-feest aan boord van het schip. De Dining Room biedt een robuust menu met een scala aan herfstsmaken voor het diner, waaronder een selectie van traditionele kalkoen met veenbessen en zoete aardappelen, ossenhaas met Apple Rösti, honinggebakken ham en champignonravioli met salie. Op het menu staan ook twee nieuwe verse visgerechten van Holland America’s Global Fresh Fish Ambassador Chef Masaharu Morimoto tegen een toeslag.”

Kerstmis

Gedurende de hele maand december kunnen passagiers seizoensgebonden lekkernijen verwachten tijdens de Nutcracker Afternoon Tea Service, aangeboden op bepaalde zeedagen in de Dining Room. De volledige theeservice bestaat uit een Grinch truffel, kerstmuts cupcake, rendier chocoladetaart en hartige broodjes.

Gezinnen die in het Caribisch gebied varen vlak voor of tijdens Kerstmis kunnen de Kerstman vergezellen op een speciaal ‘Ontbijt met de Kerstman’ in de Pinnacle Grill of Tamarind restaurant op de Signature en Pinnacle Class schepen. In afwachting van de komst van de Kerstman worden gezinnen uitgenodigd om te genieten van feestelijke ambachten en kerstmuziek. De Kerstman maakt zijn entree nadat de gezinsvriendelijke maaltijd is geserveerd en is beschikbaar voor foto’s. ‘Ontbijt met de Kerstman’ kost $25 extra per volwassene of $15 per kind in de leeftijd van 3-17 jaar.

In de aanloop naar Kerstmis serveren zowel de Dining Room als het Italiaanse Canaletto speciale kerstdag en -avond diners. In de Dining Room worden tijdens het kerstdiner gerechten uit de hele wereld geserveerd, waaronder Noorwegen, Thailand, Spanje en het Caribisch gebied, terwijl in Canaletto feestelijke Italiaanse gerechten worden geserveerd.

Chanoeka

Chanoeka, het Joods Lichtfeest, kan worden gevierd met het traditionele aanbod van Holland America Line in de Lido Market. Passagiers kunnen zich tegoed doen aan donuts gevuld met aardbeiengelei. Verder worden er vers gebakken challah brood en aardappel latkes geserveerd met appelmoes en zure room.

Nieuwjaar

Holland America Line luidt het nieuwe jaar in met verschillende festiviteiten die de hele dag plaatsvinden. Oudejaarsavond begint met een speciaal diner in de Dining Room, of in Pinnacle Grill voor $69 per persoon waar Colossal Crab Tower met kaviaar, Sterling Beef Fillet met Butter-basted Lobster en een Chocolate Countdown worden geserveerd. De festiviteiten verhuizen daarna naar het Lido Dek van het schip voor een feest met o.a. een toost wanneer de klok middernacht slaat.

Cruisereizigers die 2025 aan boord vieren kunnen ook kiezen voor Holland America Line’s Nieuwjaars VIP Drank Arrangement. Dit omvat een gereserveerde plek bij de Lido Pool of B.B. King’s Blues Club, speciale butlerservice en een selectie van warme en koude hapjes om de hele avond van te genieten. Na een avondje feesten kunnen passagiers genieten van een gratis nieuwjaarsbrunch in de Dining Room, of ze kunnen uitpakken en brunchen in Pinnacle Grill voor $25 per persoon.

Feestelijke cocktails en koffies

Tijdens de feestdagen zullen er ook speciale cocktails en een selectie van non-alcoholische koffies aan boord worden geschonken, waaronder:

  • Minty Elf Martini – Grey Goose wodka, Crème de Cacao en pepermuntschnaps.
  • Rudolph the Red Margarita – 1800 Reposado Tequila, Cointreau, granaatappelsap en verse limoen.
  • De Lijn Gember Mojito – De Lijn Gin, munt, gemberbier en gekonfijte gember.
  • Spiked Eggnog – Baileys, Kahlua, espresso en advocaat.
  • Christmas Cocoa Mint Coffee – Kahlua, pepermuntschnaps en koffie.
  • Vanilla Gingerbread Latte – Een klassieke latte met peperkoek en vanillesiroop.
  • Eggnog Latte – Espresso, advocaat, melk en amandelsiroop.

Bestemmingen

Cruisereizigers die van plan zijn om de feestdagen te vieren op een cruise met Holland America Line kunnen kiezen uit een groot aantal routes. Voorbeelden van deze routes:

De Caribbean (roundtrip vanuit Fort Lauderdale, Florida):
* 7-daagse Tropical Caribbean: 24 nov. – 1 dec. 2024 – Stap aan boord van de Nieuw Amsterdam in Fort Lauderdale en cruise naar Amber Cove, Dominicaanse Republiek, en Key West, Florida.

* 7-daagse Western Caribbean: 21 dec. – 28 dec. 2024 – Stap aan boord van de Nieuw Statendam in Fort Lauderdale met opties om te paardrijden in Half Moon Cay, af te koelen bij de watervallen van Jamaica en met een helikopter over de Kaaimaneilanden te vliegen.

* 12-daagse Panama Canal Sunfarer: 29 dec. 2024 – 10 jan. 2025 – Start het nieuwe jaar in de historische stad Cartagena, Colombia en verken het Panamakanaal.

Mexico:
* 7-daagse Mexican Riviera Holiday: 21 dec. – 28 dec. 2024 – Cruise heen en weer van San Diego, Californië naar Mexico op de Koningsdam en ga walvissen kijken in Cabo San Lucas, verken Puerto Vallarta en ontdek de traditionele Mexicaanse keuken en cultuur in Mazatlan.

Hawaï:
* 16-daagse Circle Hawaï Holiday: 18 dec. 2024 – 3 jan. 2025: Stap aan boord van de Zaandam en cruise heen en weer vanuit San Diego. Bereik de Aloha State op kerstavond en verken de Hawaiiaanse eilanden voor de feestdagen.

Wil jij de feestdagen met Holland America Line vieren? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger