Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

Nieuwste vlaggenschip MSC Cruises – MSC World America – biedt enige EATALY op zee

MSC World America, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, zal volgend jaar het enige Eataly-restaurant op zee aan boord hebben. MSC Cruises heeft de krachten gebundeld met Eataly om een nieuwe exclusieve culinaire ervaring te bieden aan haar passagiers. Het merk zal debuteren naast andere nieuwe eetgelegenheden en fast-casual restaurants.

Bernhard Stacher, Vice President Global Hotel Operations bij MSC Cruises, verklaarde: “Als internationale cruisemaatschappij met een diepgeworteld Europees erfgoed willen we onze gasten een gastronomische ontdekkingsreis aanbieden tijdens hun diner aan boord. Wij geloven immers dat de mooiste herinneringen ontstaan rond de eettafel. MSC World America blijft trouw aan deze filosofie, en daarom hebben we gekozen om samen te werken met Eataly – een icoon van Made in Italy en Italiaanse culinaire kunst. We delen een passie voor authentiek, hoogwaardig eten met verse ingrediënten en samen creëren we een unieke ervaring die uitsluitend aan boord van MSC World America te beleven is.”

MSC World America zal beschikken over 19 eetgelegenheden, waaronder vier hoofdrestaurants, twee buffetten, twee exclusieve eetlocaties in de MSC Yacht Club voor haar passagiers, en enkele unieke culinaire ervaringen, waaronder:

Debuut van Eataly

Het nieuwe Eataly-restaurant aan boord van de MSC World America biedt een menu met zowel geliefde Italiaanse klassiekers van het merk als exclusieve gerechten die alleen aan boord verkrijgbaar zijn. Passagiers kunnen rekenen op een uitgebreide selectie van ingrediënten, ingekocht bij Italiaanse leveranciers, en vers gemaakte pasta die ter plaatse wordt bereid. Het ontwerp van het restaurant, met zijn warme materialen, natuurlijke tinten en zachte verlichting, creëert een informele sfeer. De bereiding van de gerechten is live te zien voor de cruisereizigers door de open keuken.

Specialiteitenrestaurants

Naast Eataly biedt MSC World America nog vijf andere specialiteitenrestaurants, waaronder de Kaito Sushi Bar, Kaito Teppanyaki, Butcher’s Cut Steakhouse en Hola! Tacos & Cantina, allemaal gelegen in het Terraces-district.

Nieuw is het het Paxos Greek Restaurant: Gelegen in het Promenade-district brengt Paxos een vleugje Middellandse Zee naar MSC World America met zijn verse, op zeevruchten gerichte menu. Passagiers kunnen kiezen uit een toonbank met verse vis en zich onderdompelen in de Griekse cultuur, dankzij de vier eetruimtes die speciaal zijn ontworpen om een authentieke ervaring te bieden.

Paxos fungeert als een veelzijdige locatie, waar reizigers kunnen genieten van een al fresco lunch, kleine gerechten en cocktails op het terras, en in de middag ontspannen in de lounge op het dak met comfortabele zitplaatsen in de schaduw. ‘s Avonds zorgt live muziek voor een sfeervolle achtergrond terwijl passagiers genieten van een menu met warm pitabrood en dips, warme en koude mezes om te delen, delicatessen zoals moussaka en lamskleftiko, en een verscheidenheid aan vis- en vleesgerechten.

Fast casual concepten

MSC World America biedt vijf fast casual concepten, zodat passagiers gemakkelijk onderweg een hapje kunnen eten terwijl ze het schip verkennen:

Paxos on the Go: Gelegen in het Promenade-district met comfortabele zitplaatsen op het Paxos-terras met hapjes tegen een kleine vergoeding, waaronder authentieke Griekse favorieten zoals souvlaki en fritto misto;

Promenade Bites: Met hotdogs, chili dogs, maïskolven en suikerspinnen in de Promenade zone;

The Harbour Bar & Bites: Met hartige snacks zoals empanadas, burrito’s, corn dogs, wraps, koekjes en brownies, plus koude dranken in de zone Family Aventura;

La Boca Grill: De plek voor een eenvoudige lunch, met pizza in het Aqua Deck;

Luna Park Pizza & Burger: serveert klassieke Amerikaanse gerechten gedurende de dag en tot diep in de nacht in de Galleria.

MSC World America begint haar eerste seizoen in april 2025. Ze vertrekt vanuit PortMiami met cruises naar de Caribische eilanden. Op elke route legt het schip aan bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, het exclusieve privé-eiland van MSC Cruises in de Bahama’s.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises voegt nog toe: “De lancering van MSC World America is één van de vijf pijlers van onze strategische ontwikkeling van het Caraïbisch gebied. Daarnaast openen we onze eigen cruise-terminal in PortMiami, de grootste ter wereld met een capaciteit van 36.000 passagiers per dag, en we investeren 90 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve, de favoriete trekpleister voor onze gasten in de Caraïben. Daarnaast wordt van november 2025 Galviston, Texas, een nieuwe thuishaven voor cruises richting Mexico. Alles samen verhogen we volgend jaar de capaciteit met 18% in de Caraïben, en bieden we daarmee een antwoord op de opmerkelijke stijgende vraag van Europese reizigers”.

Wil jij cruisen met de MSC World America in de Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger