Cruisereiziger
Eten en drinkenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Nieuw culinair aanbod bij Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Splendor

Miriam was op uitnodiging een aantal uur aan boord voor een uitgebreid culinair bezoek op cruiseschip Seven Seas Splendor, van Regent Seven Seas Cruises. Het bezoek stond in het teken van de culinaire kookworkshops die de rederij aan boord heeft. Uiteraard hoorde een lunch in één van de specialiteitenrestaurants er ook bij.

Een ontmoeting

Seven Seas Splendor - copyright CruisereizigerIn Amsterdam ligt de Seven Seas Splendor al even aan de kade, want het schip kwam de avond ervoor al aan. Passagiers genieten van het mooie Amsterdam op één van hun laatste dagen van de cruise naar de Noordkaap. Ze zijn begin september gestart in Oslo en tijdens de 19-daagse reis stonden een aantal mooie Noorse Fjorden bestemmingen op het programma, bezoeken aan Schotland en Amsterdam. In Southampton schepen ze uit.

Aan boord mogen we plaatsnemen in het Culinary Arts Kitchen, een grote ruimte waar kookworkshops gegeven worden. Cruisepassagiers kunnen hier tegen betaling deelnemen aan kooklessen en in een paar uur tijd worden ze helemaal meegenomen in een bepaald thema. Ik zal ditmaal niet zelf koken, maar wél het creatieve brein achter deze kookworkshops ontmoeten, namelijk Kathryn Kelly. Samen met chefkok docent Karlis Celms praten ze ons bij over de workshops. Inmiddels is het aanbod vergroot ten opzichte van toen er gestart werd met deze workshops op de Seven Seas Explorer in 2017. Bij zusterrederij Oceania Cruises stond Kelly overigens al in 2011 aan de wieg van deze kookscholen.

Culinair bijpraten

Naast de kookworkshops zijn er culinaire excursies, Epicurean Explorer Tours, beschikbaar en nog niet zo heel lang worden er culinaire bijpraat uren georganiseerd. Aan boord bleek dat gasten graag met de chefkoks praten van de Culinary Arts Kitchen. Om dit wat meer handen en voeten te geven, zijn bijpraat uren ontstaan met de naam Chef’s Table Epicurean Enrichment series.

Hierin staat een onderwerp centraal, zoals bijvoorbeeld het gebruik van je keukenmateriaal, want hoe gebruik je een mes op de juiste manier? Kookliefhebbers waarderen deze uurtjes zeer, want in een informele sfeer, met een drankje erbij, kan je de chefkok alles vragen over dat onderwerp.

De 17 chefkoks, verdeeld over de drie nieuwste schepen, zijn exclusief aangesteld om cruisereizigers les te geven. Ze draaien overigens niet mee in de grote keukens van de restaurants aan boord. Wél gaan ze mee met de excursies naar de lokale markt tijdens een Epicurean Explorer Tour, geven ze één van de 120 soorten kookworkshops en de nieuwe Chef’s Table bijpraat uurtjes.

De kookworkshops geven de chefs in een mooie daarvoor exclusief ingerichte ruimte: er zijn werkstations voor 18 deelnemers. Het aanbod is groot, en per bestemming, wordt een passend onderwerp gezocht waar deelnemers in twee uur over leren koken. Denk aan zelf pasta maken wanneer het schip Italië bezoekt, vis bereiding en bak technieken, een culinaire Afrikaanse safari etc.

De huidige chefkok van de Culinary Arts Kitchen op de Seven Seas Splendor is Karlis Celms. Hij groeide op in Amerika en verhuisde daarna naar Riga (Letland) om bij familie te zijn. Daar kwam hij in aanraking met Regent Seven Seas Cruises bij het toenmalige aanbod van een culinaire excursie naar de markt in de oude Zeppelin hangars (Tip!). Kelly overtuigde hem van het programma en hij nam het besluit om aan boord te gaan werken, waardoor hij nu deel uitmaakt van het team van chefkoks op de Seven Seas Explorer, Seven Seas Splendor en de Seven Seas Grandeur, de drie nieuwste schepen van de ultraluxe rederij.

Langs de restaurants

In juni van dit jaar mocht ik op het nieuwste zusterschip Seven Seas Grandeur volop genieten van alle culinaire heerlijkheden. Op Seven Seas Splendor presenteerde de keuken tijdens een fijnproevers menu gerechten uit alle restaurants. Even daarvoor bracht ik een bezoek aan de sfeervolle specialiteitenrestaurants, die allemaal inclusief in prijs zijn bij de rederij.

In Prime7 krijgen we de lunch geserveerd; een steakhouse restaurant waarbij je wordt verwelkomd door een Picasso en je kunt genieten van heerlijk vlees gerechten. Overigens is het popcorn ijs ook een aanrader!

Pacific Rim is het Aziatische restaurant met een geweldige draak bij de ingang. Op de menukaart staan bijvoorbeeld Peking eend & watermeloen salade, tonijn tartaar en de smakelijke Beef Tataki Rolls, als hoofdgerecht bijvoorbeeld Chinese Barbecue Pork Ribs.

Van het Franse restaurant Chartreuse proef ik een overheerlijke Tournedos. Hierbij direct wat impressies van het fine dining restaurant, dat ik tot de meest chique restaurant reken aan boord.

Het dessert, een Baked Alaska, is afkomstig van de menukaart van hoofdrestaurant Compass Rose, dat opvalt door het geweldige plafond-ornament. In dit restaurant mag je altijd vrij binnenlopen en hoef je niet te reserveren. De prachtige onderborden zijn van Versace. Met het overheerlijke Baked Alaska en bonbons was het een mooie lunch aan boord.

All-Suite schip

Bij Regent Seven Seas Cruises is alles bij de prijs inbegrepen, alleen de persoonlijke uitgaven niet zoals in de winkels aan boord en een spa behandeling. Verder is het onbekommerd genieten van alle restaurants, wifi en ook excursies. Uiteraard horen daar zorgvuldig ingerichte suites bij. Aan boord van Seven Seas Splendor zijn dan ook alleen maar suites, variërend van een Verandah Suite (de instapcategorie) tot en met suites die uit meer kamers bestaan. Tijdens een korte rondleiding zag ik onder andere een Verandah Suite en een Splendor Suite met woonkamer. Alle suites kan je in dit artikel (klik verder) bewonderen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cruisen met Regent Seven Seas Cruises, waarbij alles is inbegrepen? Lees dan de uitgebreide reportage die we maakten op de Seven Seas Grandeur toen we een aantal dagen meereisden!

Lees snel meer:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger