Cruisereiziger
Te water lating

Princess Cruises viert in Italië tewaterlating Star Princess

Princess Cruises heeft donderdag een belangrijke mijlpaal in de bouw van haar tweede Sphere-klasse schip, Star Princess, gevierd met de traditionele tewaterlatingsceremonie op de Fincantieri scheepswerf in Monfalcone, Italië. Het nieuwe schip is nu overgebracht naar de afbouwkade waar de bouw zal worden voortgezet in afwachting van haar debuut in de herfst van 2025.

Derde ingenieur Chiara del Vecchio, die momenteel aan boord van zusterschip Sun Princess werkt, fungeerde als ‘madrina’ voor het schip. Ze werd daarmee het eerste lid van het technische team van Princess dat deze aloude rol vervulde.

“Vandaag is een viering van teamwork, vakmanschap en innovatie. Star Princess is het tweede schip in onze nieuwe Sphere-klasse en nu ze zich voorbereidt om voor het eerst het water op te gaan, is het een bewijs van de ongelooflijke toewijding en vaardigheid van het hele scheepswerfteam,” aldus John Padgett, president van Princess Cruises. “Fincantieri heeft opnieuw visie omgezet in realiteit, voortbouwend op het succes van haar zusterschip – Sun Princess, die al de harten van onze gasten heeft veroverd met haar elegantie en cutting-edge design. Samen creëren we verbazingwekkende machines die avontuur zullen inspireren en onvergetelijke ervaringen zullen opleveren voor iedereen die nog tientallen jaren met ons meevaart.”

Padgett kondigde ook aan dat Commodore Nick Nash en kapitein Gennaro Arma, die beiden aanwezig waren bij de ceremonie, zullen dienen als kapiteins van Star Princess. Arma zal dienen als kapitein van Star Princess wanneer het schip volgend najaar wordt opgeleverd, voordat Commodore Nash aan het roer komt te staan.

De Star Princess, met een capaciteit van 4.300 passagiers en een tonnage van 178.000, is het tweede schip in de nieuwe Sphere-klasse voor Princess en zal ook worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Zusterschip Sun Princess, ook gebouwd door Fincantieri in Monfalcone, debuteerde in februari met aan boord o.a. The Dome, de geodetische koepel op het bovenste dek, The Sphere, de hangende glazen Sphere Piazza in het midden van het cruiseschip; en The Arena, het technisch geavanceerde theater.

De cruises in het inaugurele seizoen van Star Princess zijn inmiddels in de verkoop. Vraag een gratis offerte aan bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger