Cruisereiziger
Samenwerking

Britse kitesurfer springt van cruiseschip Resilient Lady

De Britse kitesurfer en Red Bull atleet Tom Bridge veranderde de Resilient Lady van Virgin Voyages in een kitesurf locatie vanaf dek 16, ongeveer 39 meter hoog. Terwijl de Resilient Lady voor anker nabij de Griekse eilanden, waren passagiers en bemanning op 25 september getuige van Bridge’s gewaagde sprong.

“Het was waarschijnlijk het meest angstaanjagende dat ik ooit met een kite heb gedaan,” zei Bridge. “We waren al drie keer op het schip geweest om de boel te verkennen en hadden al vaak over de rand gekeken. En elke keer dachten we ‘Oh God, het is hoog, nietwaar? Maar eerlijk gezegd, toen ik de kite in mijn handen had en mijn voeten in de riemen stak, keek ik niet naar beneden. Het was gewoon ‘gaan’. Het droeg me gewoon en het volgende moment waren we op het water.”

Zie onderstaande video voor beelden van de sprong:

“Het verbaasde me hoe lang ik in de lucht bleef – ik had niet verwacht zo ver te gaan,” merkte Bridge op, die schatte dat hij bij de landing zo’n 213 tot 274 meter benedenwinds vloog. “Het was een geweldige ervaring; het voelt geweldig om het gedaan te hebben.”

Wereld record

Bridge komt oorspronkelijk uit Exmouth en heeft een hechte band met kitesurfen en Virgin Group-oprichter Richard Branson. In 2013 vestigden Branson en honderden kitesurfers, waaronder Tom en zijn familie, een Guinness World Record voor de grootste parade van kitesurfers die een parcours van 1 mijl aflegden. Op dat moment was Tom met zijn 12 jaar de jongste deelnemer.

Over de uitdaging zei Branson: “Je moet ongelooflijk vaardig zijn en veel lef hebben om zoiets neer te zetten – wat een geweldige prestatie! Ik ben dol op kitesurfen bij mijn huis op Necker Island, dus Tom die met succes van dek 16 van de Resilient Lady springt is een epische prestatie.”

Foto: Alex Grymanis / Red Bull Content Pool

Wil jij cruisen met Virgin Voyages? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
 CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger