Cruisereiziger
Excursies

Cunard onthult excursies voor terugkeer naar Zuid-Amerika

Cunard heeft onthuld dat het tot vijfdaagse excursies aan land zal aanbieden tijdens haar terugkeer naar Zuid-Amerika volgend jaar. De Britse cruisemaatschappij zal voor het eerst sinds 2020 in de regio zijn met de 79-daagse ‘South America Discovery’ reis van de Queen Victoria, retour vanuit Southampton. De reis vertrekt vanaf de zuidkust op 9 januari 2025.

De bijzondere cruise zal verschillende iconische bestemmingen aandoen zoals Buenos Aires, Rio de Janeiro, Patagonië, de Chileense fjorden, Callao en Salvador. Er wordt op deze locaties een uitgebreide reeks excursies aangeboden, waaronder:

Vierdaagse reis naar Machu Picchu

Een reis door de bergen van Peru om Machu Picchu te bezoeken. Inclusief een bezoek aan een bloemendorp in de Andes voor een persoonlijke ontmoeting met de Quechua sprekende lokale bevolking, voordat de treinreis naar Machu Picchu begint. Bezoek ook het fort van Sacsayhuaman en de heilige plaats Koricancha.

Vijfdaagse overlandreis naar Galapagos

Een kans om de wilde dieren van de Galapagoseilanden te ontdekken. Op de dagen drie en vier kan je met een boot o.a. de eilanden Bartolome, Seymour & Bachas, Plazas & Punta Carrion, Santa Fe, Floreana of Isabela bezoeken. Je eindigt met een bezoek aan Twin Craters in de hooglanden van het eiland Santa Cruz.

Vierdaagse Iguassa watervallen

Het betreft een panoramische tour in Salvador en wildwatervaren, helikoptertochten over de Iguassa kloof en jungletochten om wilde dieren te bekijken, waaronder toekans en reusachtige vlinders. Dit wordt gevolgd door bezoeken aan zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant van de watervallen voor wandelingen.

Momentopname van Salvador

Een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Carlos Gomes Avenue, Campo Grande Square en Sete de Setembro Avenue.

Grote rondleiding door Lima

De excursie begint met een rit naar Plaza Mayor, het centrale plein, en het Santo Domingo klooster, gebouwd in de 16e eeuw. Vanaf hier bezoekt de trip de moderne buitenwijken San Isidro en Miraflores.

Buiten de gebaande paden naar Codpa-dorp

Dit uitstapje begint met een rit door de Atacama-woestijn en een bezoek aan de Presencias Tutelares-kunstsculpturen. Vervolgens bezoeken de passagiers Codpa Village, gelegen aan de rivier de Vitor. Bij aankomst proeven ze een glas Pintatani-wijn voordat ze aan een wandeltocht beginnen.

Het beste van Rio

Een rondleiding met gids omvat een rit langs Rio’s Guanabara-baai voordat passagiers met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg gaan. Er is ook een rit langs de stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon, voordat je het standbeeld van Christus de Verlosser op de top van de Corcovadoberg ziet, via een tandradbaan.

Strand van Copacabana

Passagiers kunnen ongeveer vijf uur ontspannen op het strand van Copacabana.

Cruise met een schoener bij zonsondergang

Deze drie uur durende cruise vaart langs de kustlijn van Rio de Janeiro, langs de stranden van Flamengo, Botafogo en Urca en biedt uitzicht op de Suikerbroodberg en de stranden van Niterói.

Hoogtepunten van Montecristi en Manta

Een rondleiding van Manta naar Montecristi, de thuisbasis van de Toquilla-hoed. Eenmaal in Montecristi zien passgaiers een weefdemonstratie waar een gids uitlegt hoe de hoeden worden gemaakt.

Bezienswaardigheden Buenos Aires en Diner en Tangoshow

Een uitgebreide rondleiding door de Argentijnse hoofdstad gevolgd door een diner en een tangoshow.

Matthew Gleaves, Vice President Commercial van Cunard in Noord-Amerika en Australië zei: “Met onze Zuid-Amerikaanse ervaringen aan land kunnen gasten zich onderdompelen in de rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen van de regio. Elke route is zorgvuldig samengesteld om een mix van iconische bezienswaardigheden en minder bekende verborgen juweeltjes te bieden, zodat onze gasten de unieke schoonheid van Zuid-Amerika echt kunnen ervaren.”

Tijdens de 79-daagse reis naar Zuid-Amerika zal er ook een World Voyage cocktailparty en een gala evenement aan wal worden georganiseerd, krijgen passagiers een uniek herdenkingsgeschenk en de beschikking over een World Voyage conciërge.

Interesse in deze 79-daagse cruise van Cunard in Zuid-Amerika? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger