Cruisereiziger
Cruiseterminal

Rotterdam ontvangt voor de 150e keer AIDAprima

Maandag heeft het cruiseschip AIDAprima van AIDA Cruises voor de 150e keer een bezoek gebracht aan Rotterdam. Ze kwam aan om 08:00 uur in de ochtend en vertrok om 18:00 uur. AIDAprima is nu het cruiseschip met de meeste bezoeken aan Rotterdam in de afgelopen 8 jaar. Haar eerste bezoek aan Rotterdam was op 19 April 2016. Sindsdien bracht ze naar schatting 550.000 passagiers naar stad en regio. Gasten aan boord worden momenteel tweewekelijks verwelkomd op donderdag, een dag die door de Rotterdammers liefkozend ‘Duitse donderdag’ wordt genoemd. De gasten geven de voorkeur aan om in Rotterdam Centrum te winkelen, maar ook om de Markthal, Depot Boijmans van Beuningen, Spido, Splashtours en niet te vergeten de lokale panoramatram te bezoeken.

De bemanning van het schip stemt ermee in om Rotterdam als een 2e thuis te voelen. Een proactieve aanpak samen met de cruisehaven heeft geresulteerd in het uitnodigen van buren aan boord. Daarbij werden de vele milieumaatregelen gedeeld die al zijn genomen en welke er nog meer bijkomen. Enkele voorbeelden zijn een routekaart naar een koolstofarme economie, milieutechnologieën, energie-efficiëntie en het behoud van hulpbronnen aan boord.

“Omdat de cruisesector blijft groeien, is het van vitaal belang dat cruisemaatschappijen, havens en belanghebbenden bij bestemmingen uitdagingen bespreken en identificeren en samenwerken aan best practices en oplossingen die al bestaan en die nu en in de toekomst in de praktijk kunnen worden toegepast”, zegt Falk Bleckert.

Gebruik van biobrandstoffen

Op 8 december 2022 was de AIDAprima het eerste cruiseschip dat 100% biobrandstof innam in Rotterdam, dit in samenwerking met biobrandstofpionier GoodFuels. Op 5 September 2024 werd AIDAprima voor het eerst getankt op 100% hernieuwbare Bio Marine Fuel door VARO Energy. Dit laatste maakt deel uit van een proefproject om de prestaties van de brandstof te evalueren tijdens reguliere scheepsoperaties voor mogelijk toekomstig gebruik. Deze gemengde biobrandstof wordt volledig geproduceerd uit geavanceerd organisch afval of residu. Met deze en vele andere maatregelen draagt AIDA actief bij aan het bereiken van de VN Sustainable Development Goals, de klimaatdoelstellingen van Parijs én de Europese Green Deal met haar “Fit for 55”-programma.

In 2022 was de AIDAprima op de werf Damen Verolme voor uitgebreid onderhoud, wat naast de uitgaven van bemanning en passagiers een extra grote economische impact heeft voor de lokale industrie.

Cruises met AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger