Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage: Met de MSC Seashore door het Caribisch gebied

Met de hele familie, Miriam, Marco en de jonge Cruisereiziger, waren we in augustus ’24 een week op uitnodiging te gast op de MSC Seashore van MSC Cruises. Vanuit Port Canaveral cruisten we naar het privé eiland van de rederij, Ocean Cay, en naar twee Mexicaanse havens, Costa Maya en Cozumel. In het eerste deel lees je alles over Ocean Cay. In het tweede deel keken we naar Aurea Experience aan boord en tot slot hierbij meer over het schip zelf: de MSC Seashore.

Welkom aan boord

MSC SeashoreDe MSC Seashore is momenteel (2024) het enige schip van rederij MSC Cruises dat vanuit Port Canaveral vertrekt. De haven is een handige inschepingsplek voor passagiers die in de buurt van Orlando verblijven (denk aan de vele themaparken) of als je op Orlando vliegt, want de rit is slechts zo’n 40 minuten vanaf Orlando. MSC Seashore is een schip met plek voor 4.540 passagiers wanneer alle hutten door 2 personen bezet zijn. Ze kwam in juli 2021 in de vaart.

Het schip is een verbeterde klasse ten opzichte van de MSC Seaside en de MSC Seaview, zo is 65% anders ingericht en bovendien is het schip 16 meter langer geworden. Wij cruisten in 2019 op de MSC Seaview, dus we waren erg benieuwd in hoeverre het schip verschilt van haar twee voorgangers!

Entertainment en ontspanning

Bij de eerste stappen op de MSC Seashore herkennen we het atrium: de plek in het midden van het schip waar je ‘s avonds bijeenkomt voor een drankje, live muziek of entertainment. Uiteraard zijn er de kristallen trappen tussen de verschillende dekken hier. Een prachtige plek!

Daarnaast zijn er verder naar voren en achter liftcomplexen en trappen. We hadden al snel door dat je op dit schip beter de trap kunt nemen dan de liften, want de wachttijden kunnen helaas behoorlijk oplopen.

Nieuw: Le Cabaret Rouge

Wat wij erg konden waarderen, is de nieuwe lounge aan de voorkant van het schip, met de naam Le Cabaret Rouge. Deze heeft twee verdiepingen en een speelse indeling. De sfeer is prima, die van een Parijse nachtclub, en de lounge wordt gebruikt voor onder andere cocktailparty’s en avondentertainment.

Daarnaast biedt het grote theater uiteraard ook elke avond mooie shows. Cruisedirector Eversen Bevelle (zichzelf Dr E noemend) had het gehele theater in een mum van tijd warm voor wat er komen zou, een zeer energieke cruisedirector die perfect paste bij de Amerikaanse cruisereizigers aan boord. Aan boord werden gedurende de week in diverse locaties optredens gegeven, van een pianobar concert, tot intiemere concerten in de Brooklyn Lounge. Je hoort en ziet veel verwijzingen naar New York op dit schip, zo zal later blijken bij de restaurants.

Zwemplezier

De MSC Seashore heeft veel zwembaden en bubbelbaden en deze zijn ten opzichte van haar twee zusterschepen verbeterd of vergroot. De mooiste verbeteringen zijn de aan de zijkanten van het schip gelegen bubbelbaden op dek 8. Áltijd populair, van de vroege morgen tot en met de avond, en met veel ligbedden in de buurt, zijn dit de rustigere buitendekken. Het 540 meter buitendek loopt door naar het achterste zwembad, de mooie infinity pool, die alleen voor volwassenen bestemd is. Dit overloopzwembad is nu meer dan ooit een relax plek geworden. Kijk je vanaf dit zwembad naar boven, dan zie je de Bridge of Sighs, waar je overheen kunt lopen op dek 16. Dit is één van de meest fantastische glazen bruggen in de cruisewereld, op 22 meter hoogte.

Pirates Cove

Wil je drukte om je heen, dan ga je naar dek 16 (en 17), voor het overdekte zwembad die vooral populair is bij gezinnen met kinderen. Lekker afgeschermd van de zon door het dak (deze staat af en toe deels open) kunnen kinderen zich in de jungle sfeer heerlijk vermaken.

De grote glijbanen liggen echter een stukje verder, voorbij de kinderclubs en gamehal, op dek 17. Wij beleefden leuke uren met de jonge cruisereiziger bij de verschillende glijbanen. Eentje was in het bijzonder geweldig omdat je in een zwemband (1 of tweepersoons) naar beneden glijdt. Een spannende en gezellige activiteit om met je kind samen te doen!

Zoals we gewend zijn van MSC, zijn er diverse kinderclubs aan boord die geschikt zijn voor baby’s, peuters, en kinderen tot 17 jaar. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen ruimte, die op dit schip dichtbij het Jungle zwembad en dichtbij de glijbanen liggen.

Het grootste zwembad ligt op dek 18 wat verder naar achter, de Long Island Pool. Eerlijk gezegd, hebben wij geen gebruik gemaakt van dit zwembad. Wij waren vaker te vinden in het Top 19 Solarium dek gedeelte, omdat wij een Aurea Experience (lees hier meer!) hut hadden. Met een zeer rustig dek, een bar, en bubbelbaden, hadden we alles al bij de hand 🙂

Heerlijk dineren

De Seashore kent voor haar gasten diverse restaurants. Nieuw is de locatie van de specialiteitenrestaurants, die bij elkaar liggen op dek 8. Daar, op en nabij de Chef’s Court, liggen in totaal 5 specialiteitenrestaurants.

Op de Seaside en Seaview lagen deze specialiteitenrestaurants hoog op dek 16. Het buffetrestaurant is van dek 8 naar dek 16 gegaan. Alle restaurants hebben dus als het ware ‘stuivertje gewisseld’.

We hebben veel restaurants kunnen uitproberen. Als gast kun je aan boord het beste een dinerpakket aanschaffen, waarbij je naar keuze 2 diners (95 dollar p.p), 3 diners (110 dollar p.p.) of 4 diners (155 dollar p.p.) kunt boeken. Je hebt de keuze uit:

 

 

Steakhouse Butcher’s Cut is het meest populaire restaurant aan boord, reserveer dus snel! Het restaurant biedt veel binnenruimte en heeft bovendien een buitenruimte.

HOLA ! Tacos & Cantina ken je wellicht van andere MSC schepen, en biedt Latijns-Amerikaanse en Mexicaans geïnspireerde gerechten. Je geniet van een aantal streetfood-specialiteiten en tequila’s en mescals. Dit restaurant was onze favoriet wat betreft gerechten! Helaas zit dit restaurant dichtbij het atrium, wat voor een erg levendige sfeer zorgt.

Kaito Teppanyaki is een feestje waarbij een chef-kok op een open grill kookt, terwijl je daar omheen zit.

De Kaito Sushi Bar heeft een geweldige lopende sushi band die door het restaurant heen slingert. Erop staan bordjes met verse sushi, sashimi, tempura en meer. Dit is niet inbegrepen in het dinerpakket, maar boek je los: 45 minuten eten voor 39 dollar per persoon. Ook is er een kaart waar je per menu item betaalt. Wij vermaakten ons prima met de lopende band!

Tot slot is het laatste specialiteiten restaurant Ocean Cay, een zeevruchten restaurant. Het serveert een menu met visschotels en andere gerechten, gemaakt met verse ingrediënten en aangevuld met een wijnkaart.

Restaurants die inclusief zijn

Aan boord zijn vier grotere hoofdrestaurants, waaronder eentje speciaal restaurant voor Aurea-gasten (Fifth Avenue) en eentje voor Fantastica gasten (Manhattan restaurant).  Alle restaurants bieden mediterrane en internationale specialiteiten, waarbij menu’s dagelijks veranderen. Vooral de inrichting van het Manhattan restaurant spreekt voor zich: de wolkenkrabbers zijn op de wanden goed te herkennen.

Bij Fifth Avenue dineerden wij en daar konden we na de opening, binnenlopen wanneer we maar wilden.

Voor meer informeel dineren is het Marketplace Buffet (dek 16) opnieuw ontworpen om gasten het gevoel te geven dat ze zich op een echte markt bevinden. Het heeft drie verschillende ruimtes met verschillende ontwerpen en sferen – Il Mercato, La Piazza en La Trattoria. Ook in het buffet vonden wij het aanbod en de kwaliteit van het eten van hogere kwaliteit dan op de MSC schepen in Europa. Hieronder zie je een aantal toffe buffetten, waaronder een kinderbuffet, een dessertbuffet enz. Bovendien vond ik het goed om te zien dat er gevraagd werd om met ‘beleid’ op te scheppen: pak alleen wat je daadwerkelijk kan eten.

Er was veel ruimte om te zitten, maar toch kon het op bepaalde tijdstippen echt zeer druk zijn. Handig waren de schermen in onder andere de liften, waarop je kon zien wat de piekuren waren en wanneer het wat rustig zou zijn.

Tip! Aan de achterkant van het schip, als je het buffet uitloopt, vind je een nieuw buiten eetgedeelte als onderdeel van de Sky Bar. Dit als aanvulling op de 1.100 zitplaatsen binnen. Een fijne plek, als het niet al te warm is in de ochtend.

 

En hieronder zie je een impressie van de diverse lekkernijen bij het ontbijt en lunch. Opvallend en heel fijn, was dat er softijs verkrijgbaar was

Mooie plekken

Het schip kent een aantal mooie plekken die ik toch nog graag even noem: zoals een unieke foto kans tussen de nieuwe lounge Le Cabaret Rouge en restaurant Fifth Avenue. Daar bevinden zich een mooie lichtjes gang en even verderop een fotospot met een luchtballon-mand en bijpassende luchten op digitale schermen in de liften. Ook de Bridge of Sights is een fantastische plek.

Tot slot

Aan boord van dit schip zijn veel Amerikaanse (Noord- en Zuid-Amerika) gasten aan boord, met een kleiner aantal Europeanen. Hierdoor heb je echt een andere MSC Cruises ‘ervaring’ dan in Europa. Ook de cruisedirector is Amerikaans en je waant je een week in een Amerikaans Europese bubbel. Het personeel was bovendien uitermate vriendelijk.

Bestemmingen

De MSC Seashore maakt 4, 5, 9 of 11-daagse routes. Deze kan je naar believen aan elkaar knopen. Wij maakten een 8-daagse cruise (dus 7 nachten aan boord), waarbij we privé eiland Ocean Cay anderhalve dag bezochten. Daarna cruisten we verder naar Mexico, waar we in Costa Maya een Maya tempel bezochten. De volgende bestemming was het Mexicaanse eiland Cozumel.

De thuishaven is overigens altijd Port Canaveral, dus op de 10-daagse route heb je een tussentijdse terugkeer naar deze haven. Het voordeel is bovendien op de 10-daagse route dat je tweemaal Ocean Cay bezoekt, het privé eiland van de rederij.

Lees meer over hoe onze reis op de MSC Seashore was:

Je boekt de MSC Seashore natuurlijk bij:

Cruise Online Sunweb

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, producten bij Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger