Cruisereiziger
Renovatie

AIDA Cruises start met AIDAdiva groot moderniseringsprogramma

AIDA Cruises heeft aangekondigd dat het in februari 2025 haar grootste moderniseringsprogramma ooit lanceert onder de naam “AIDA Evolution”. Het eerste schip dat deze upgrade ondergaat, is de AIDAdiva, die van 3 februari tot 22 maart 2025 zeven weken in dok gaat in de Chantier Naval-werf in Marseille. Het doel van de renovatie is om zowel de scheepstechnologie als de passagierservaring te verbeteren, met meer focus op service, comfort en culinaire diversiteit.

Uitbreiding van restaurants en bars aan boord

Na de modernisering zal AIDAdiva een breder aanbod van restaurants en bars aanbieden. Het schip beschikt over 8 restaurants en 15 bars en cafés, waar gerechten en dranken uit zowel nationale als internationale keukens worden geserveerd. Nieuwe culinaire hotspots zijn onder meer het Yachtclub Restaurant, waar passagiers kunnen genieten van seizoensgebonden gerechten en internationale specialiteiten. De buitenruimte herbergt de nieuwe Lanai-Bar, die een breed assortiment aan drankjes biedt.

Een ander hoogtepunt is het French Kiss Restaurant, dat zijn plek krijgt op dek 11. Hier kunnen passagiers verfijnde Franse gerechten verwachten, waaronder tartaar, kazen en Franse patisserie. Ook komt er een nieuw Aziatisch restaurant op dek 11, waar sushi en dim sum onder kersenbomen worden geserveerd. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is er ook een ontbijtoptie met onder andere Japanse okonomiyaki. Naast dit restaurant bevindt zich de nieuwe Tokyo Bar met Aziatische cocktails.

Verder opent op dek 9 de Tapas & Bar, een bodega waar warme en koude tapas, Spaanse wijnen, sherry en bier worden geserveerd. De Panorama Lounge op dek 10 biedt een exclusief uitzicht en een selectie van signature drinks. Voor de zoetekauwen komt er op dek 11 een nieuwe ijsbar met huisgemaakte wafels en ijscreaties. Daarnaast wordt het Ocean Club-gebied op dek 12 vernieuwd, met overdag een ontmoetingsplek voor tieners en ’s avonds een dans- en muzieklocatie.

Vernieuwd vaarschema zomer 2025

Na de renovatie begint AIDAdiva op 23 maart 2025 aan een reeks reizen vanuit Rome (Civitavecchia) naar Italië en Malta. Passagiers kunnen onder meer de steden Valletta, Siracusa, Palermo en Napels verkennen. Vanaf de zomer van 2025 vaart het schip vanuit Warnemünde naar bestemmingen aan de Oostzee en langs de Noorse fjorden.

Langste wereldreis in de geschiedenis van AIDA

Een ander hoogtepunt van de vernieuwde AIDAdiva is de wereldreis van 133 dagen, die op 10 november 2025 begint in Hamburg. Dit is de langste wereldreis die AIDA ooit heeft aangeboden en voert langs 5 continenten en 27 landen, met een route langs de oost- en westkust van de Verenigde Staten, Japan en een bijzondere jaarwisseling op Hawaï. In totaal worden 55 havens aangedaan.

Toekomstige moderniseringen

Naast AIDAdiva worden in 2025 en 2026 ook de zusterschepen AIDAluna en AIDAbella gemoderniseerd. De moderniseringen zijn onderdeel van AIDA’s bredere visie om de vloot toekomstbestendig te maken en de reiservaring voor passagiers naar een hoger niveau te tillen.

Cruises met de opgefriste AIDAdiva zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger