Cruisereiziger
Kiellegging

Kiellegging voor derde schip in Icon klasse van Royal Caribbean

Royal Caribbean International heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de bouw van hun derde Icon klasse-schip. Deze week werd de kiellegging gevierd op de Meyer Turku-werf in Turku, Finland. Het schip, dat in 2026 zal worden gelanceerd, bevindt zich in de beginfase van de bouw. De rederij heeft laten weten de komende maanden meer details te zullen onthullen over dit nieuwe schip.

Tijdens de ceremonie werd het eerste bouwblok geplaatst in het droogdok, waar het nieuwe schip zal ontstaan. De kiel, het belangrijkste structurele onderdeel van een schip, werd samen met vers geslagen munten symbolisch gelegd om het project voorspoed te brengen. De teams van Royal Caribbean en Meyer Turku waren aanwezig om dit belangrijke moment te vieren.

De bouw van dit schip volgt op de lancering van de “Icon of the Seas” en de aankomende “Star of the Seas”, die in de zomer van 2025 zal debuteren in Port Canaveral, Florida. Dit nieuwe schip belooft, net zoals zijn voorgangers, weer tal van nieuwe voorzieningen en faciliteiten. In 2027 zal een vierde schip van deze klasse aan de vloot worden toegevoegd, en er zijn opties voor een vijfde en zesde schip in de toekomst.

Wil jij cruisen met Royal Caribbean? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger