Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line breidt haar Canada en New England seizoen in 2026 uit

Holland America Line breidt haar Canada en New England seizoen in 2026 uit met meer cruises, meer aanleghavens en extra overnachtingen. Een nieuwe 28-daagse ‘Legendary Voyage’ – “Canada, New England en IJsland” – is e e n van de hoogtepunten, waarbij passagiers de drie regio’s grondig verkennen, allemaal vanuit de thuishaven Boston.

Van april tot oktober bieden Zuiderdam en Volendam 7-daagse afvaarten aan vanuit Boston, of tussen Boston en Montreal of Québec City, Canada. Volendam vaart ook 10- of 11-daagse routes die dieper ingaan op de Maritimes en Newfoundland en Nieuw-Frankrijk omvatten.

Daarnaast kunnen passagiers op 20 juni 2026 aan boord gaan van een nieuwe 28-daagse ‘Legendary Voyage’ “Canada, New England en IJsland” aan boord van de Volendam die reizigers meeneemt naar havens in het noorden zoals Portland, Maine, en Sydney, Nova Scotia, voordat ze naar het oosten varen om 7 havens in IJsland te verkennen, gevolgd door een westwaartse terugkeer en nog vier havens in Atlantisch Canada. De rondreis door Boston omvat drie overnachtingen in St. John’s, Newfoundland; Reykjavik, IJsland; en Halifax, Nova Scotia.

“Onze Canada en New England cruises zijn gevuld met cultureel rijke bestemmingen, verhalenboek settings, de schoonheid van de St. Lawrence en levendige herfstbladeren later in het seizoen,” zegt Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer voor Holland America Line. “We zijn ook verheugd om gasten de kans te bieden om IJsland toe te voegen aan hun verkenning van Canada en New England – het tijdsbestek is perfect voor diegenen die op Volendam cruisen om te genieten van de spectaculaire late zonsondergangen en witte nachten, inclusief tijdens een overnachting in Reykjavik.”

Gedurende het hele seizoen belichten 18 Canada en New England routes de steden, visgerechten, rijke maritieme geschiedenis, vuurtorens en natuurlijke wonderen van het gebied. Bijna elke route doet Québec City of Montreal aan -, bereikbaar dankzij de middelgrote schepen van Holland America Line.

Regionale ervaringen

Passagiers die meevaren op een van Holland America Line’s 2026 Canada en New England cruises krijgen de kans om hun reis verder te verrijken door middel van ervaringen zowel op het schip als aan wal.

  • ‘Destination Dining’ brengt authentieke Canada en New England smaken aan boord, met lokale favorieten op het menu. Passagiers kunnen genieten van Maine kreeft, New England bessen, Prince Edward Island mosselen, Noord-Atlantische kabeljauw, poutine en andere port-to-plate specialiteiten. En uitgebreide excursies aan wal, zoals kreeftenkoken en culinaire wandelingen in havens in de hele regio, geven passagiers nog meer mogelijkheden om regionale delicatessen te proeven.
  • Reizigers kunnen een optreden bijwonen van Breton Thunder, een show exclusief voor afvaarten naar Canada en New England die een authentieke muziekervaring in Nova Scotia biedt en de Europese wortels van het gebied benadrukt.

Hoogtepunten van het seizoen 2026:

  • NIEUW: Een 28-daagse “Canada, New England en IJsland” Legendary Voyage met de Volendam met vertrek op 20 juni, retour vanuit Boston. De cruise doet zeven keer IJsland aan, inclusief een overnachting in Reykjavik, en bezoekt acht keer Maine en de Canadese provincies Québec, Nova Scotia en Newfoundland en Labrador. Extra overnachtingen in St. John’s en Halifax in Canada.
  • Zuiderdam vaart een serie van zevendaagse routes tussen Boston en Québec City of heen en terug naar Boston. Bepaalde data hebben vertrek in de late avond vanuit Québec City; Portland, Maine; of Charlottetown, Prince Edward Island.
  • Volendam vaart tussen Boston en Montreal of retour vanuit Boston een serie van vier verschillende zevendaagse routes.
  • Volendam biedt ook 10- en 11-daagse routes tussen Boston en Montreal of retour vanuit Montreal. De aanleghavens variëren en omvatten een combinatie van Halifax en Sydney, Nova Scotia; Corner Brook, St. John’s en St. Pierre, Newfoundland; Saguenay en Québec City, Québec; Cap-aux-Meules, îles de la Madeleine; Saint John; Charlottetown; en Bar Harbor, Maine.
  • Volendam biedt 13- en 14-daagse herpositioneringscruises langs de Atlantische kust tussen Montreal en Fort Lauderdale, Florida, of New York in respectievelijk mei en september. Zuiderdams 14-daagse herpositioneringscruises langs de Atlantische kust varen tussen Québec en Miami, Florida, in april en oktober.
Wil jij met Holland America Line cruisen naar Canada en New England? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger