Cruisereiziger
Bestemmingen

Oceania Cruises heeft haar cruiseprogramma voor 2026 bekendgemaakt

Oceania Cruises heeft haar cruiseprogramma voor 2026 gepresenteerd. Deze uitgebreide collectie, die vanaf 23 oktober te boeken is, omvat meer dan 100 routes naar bestemmingen zoals Alaska, de Middellandse Zee en Noord-Europa. Daarnaast worden er 35 uitgebreide “Grand Voyages” aangeboden. De lengte van de cruises variëren van 7 tot 67 dagen aan boord van de zes kleinschalige schepen. De routes brengen reizigers naar zowel bekende als minder bezochte bestemmingen.

“Oceania Cruises draait om het ontdekken van de magie van kleinschalige cruises, waar de ervaring aan boord net zo bijzonder is als de bestemmingen,” aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Aan boord van onze intieme schepen kunnen gasten hun ervaring volledig afstemmen op hun wensen, of dat nu genieten is van een gastronomische maaltijd of het verkennen van unieke excursies aan wal. Het gemak van kleinschalig cruisen stelt onze gasten in staat om slechts één keer uit te pakken en moeiteloos zowel iconische steden als verborgen parels te verkennen, zonder wachttijden.”

De kleinschalige schepen van de rederij brengen tussen 30 en 50 procent meer tijd door in de havens dan grotere cruiseschepen, waardoor er meer gelegenheid is om de cultuur, geschiedenis, architectuur en culinaire hoogstandjes van elke bestemming te ervaren. De routes omvatten beroemde steden zoals Londen, Kopenhagen, Seattle, Berlijn, Stockholm en Reykjavik, evenals vakantie-eilanden zoals Ibiza, Mykonos, Kreta, Rhodos en Santorini. Bovendien doen de schepen ook onverwachte bestemmingen aan, waaronder Trapani (Sicilië), Tórshavn (Faeröer), Arrecife (Lanzarote), Mandal (Noorwegen), Liepaja (Letland) en Lysekil (Zweden).

Hoogtepunten van de 2026 collectie:

Alaska: De Riviera keert terug naar Alaska met 14 routes die de lokale cultuur, gletsjers en ongerepte wildernis tonen. Deze reizen vinden plaats tussen mei en september 2026.

Middellandse Zee: Allura, Insignia en Nautica bieden meer dan 50 routes aan tussen april en december, met stops in steden als Barcelona, Rome, Athene, Istanbul, Lissabon en Monte Carlo.

Baltische staten, Scandinavië en Noord-Europa: Vista, Marina en Insignia varen naar bestemmingen in Noord-Europa, met meer dan 25 reizen tussen mei en september. Reizigers kunnen kiezen voor routes van 7 tot 18 dagen, met overnachtingen in steden als Stockholm, Berlijn en Reykjavik.

Bijzondere zonsverduistering cruise: Een bijzondere toevoeging is de zonsverduisteringscruise van Marina, die op 30 juli 2026 van Kopenhagen naar Reykjavik vaart. Deze reis biedt passagiers de kans om de zonsverduistering mee te maken, met begeleidende lezingen van astronoom Dennis Mammana en speciale evenementen aan boord.

Canada en New England: Reizen van september tot oktober, met stops in steden als Montreal, Boston en Quebec, evenals minder bekende havens zoals Charlottetown en Havre-Saint-Pierre.

Transoceanische reizen: Van oktober tot november biedt Oceania Cruises vier transoceanische routes, met bestemmingen zoals Bora Bora (Frans-Polynesië), San Juan (Puerto Rico) en Nuku Hiva, evenals minder bekende havens zoals Kailua-Kona (Hawaï) en Arrecife (Canarische Eilanden).

Wil je meer weten over deze cruises van Oceania Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger