Cruisereiziger
Doop

Mein Schiff Relax wordt op 9 april 2025 gedoopt met Robbie Williams

De Mein Schiff Relax, de eerste nieuwbouw van de InTUItion-scheepsklasse van TUI Cruises, wordt op 9 april 2025 in Málaga op ceremoniële en unieke wijze gedoopt. Want niet alleen de bemanning en passagiers van de Mein Schiff Relax zullen dit bijzondere moment beleven. Voor het eerst zullen er nog twee schepen van de ‘Wohlfühlflotte’ aanwezig zijn en de Mein Schiff Relax als doopmoeders vergezellen op het evenement. Ook de cruisereizigers van de Mein Schiff 5 en de Mein Schiff 7 kunnen samen met de passagiers van de Mein Schiff Relax dit grote moment samen beleven in de haven van Málaga.

Maar dat is niet het enige hoogtepunt van deze reizen op de drie schepen rond de doop: Robbie Williams, artiest en feel-good ambassadeur voor Mein Schiff Relax, zal dit bijzondere moment niet missen en zal deze ervaring samen met de passagiers vieren op de drie schepen.

Wybcke Meier, CEO TUI Cruises: “Op 9 april 2025 is het eindelijk zover: de eerste nieuwbouw van de InTUItion-scheepsklasse, de Mein Schiff Relax, wordt gedoopt in de haven van Málaga. We kijken ernaar uit om dit unieke en spectaculaire evenement te vieren samen met de bemanning, onze gasten en, voor het eerst, met twee andere schepen in de vloot en Robbie Williams, de feel-good ambassadeur van Mein Schiff Relax.”

“Relaxing rocks”

De Mein Schiff Relax moet Mein Schiff-gevoel naar een nieuw niveau te tillen.“Het concept van dit schip met al deze prachtige plekken waar je kunt ontspannen en je goed kunt voelen, is iets heel bijzonders. “Ik kan niet wachten om de doop samen met alle gasten te vieren”, zegt Robbie Williams.  De Mein Schiff Relax wordt momenteel gebouwd in Monfalcone, Italië, op de Fincantieri-scheepswerf en zal in het voorjaar van 2025 in de vaart komen.

Drie schepen en een doop

De twee doopreizen van de Mein Schiff Relax beginnen en eindigen in Palma de Mallorca en gaan via de Spaanse havenstad Málaga naar Tanger en Gibraltar. Na de doop zet het nieuwe schip koers naar Barcelona en Valencia voordat de doopreis weer eindigt in Palma de Mallorca. De Mein Schiff 5 begint zijn reis op Tenerife, zet koers naar Madeira en Lissabon en zet op 9 april koers naar Málaga om zijn passagiers de kans te geven dit bijzondere moment te beleven. De Mein Schiff 7 begint zijn reis op Gran Canaria, meert de volgende dag af in Fuerteventura en doet op 9 april ook Málaga aan om te genieten van de unieke ervaring. Ook de passagiers van de twee 14-daagse tochten rond de doop van de Mein Schiff 7 kunnen van dit bijzondere evenement genieten.

Hoogtepunten van Mein Schiff Relax

De Mein Schiff Relax biedt passagiers diverse nieuwe eetgelegenheden zoals Fugu, het nieuwe Aziatische restaurant van de Berlijnse sterrenchef Tim Raue. Als het om hutten en suites gaat, speelt Mein Schiff nog beter in op de individuele behoeften van cruisereizigers.  Voor het eerst biedt de Mein Schiff Relax eenpersoonshutten met balkon voor soloreizigers. Ook het entertainment en de spa en welness met o.a. een exclusieve barrelsauna met zeezicht krijgen een upgrade.

Het jongste lid van de vloot vaart in het eerste zomerseizoen van/naar Palma de Mallorca. De Mein Schiff Relax zal de winter doorbrengen rond de Canarische Eilanden.

Cruises met de Mein Schiff Relax van TUI Cruises zijn boekbaar bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Mein Schiff Relax wordt op 9 april 2025 gedoopt met Robbie Williams

  • …Vrouw versus man ?

    Sinds de achttiende eeuw is het een traditie dat vrouwen schepen dopen, tegenwoordig valt het mij op dat ook steeds meer …mannen een (cruise) schip dopen, vanwaar die keuze om steeds vaker een man in plaats van een vrouw te kiezen en is deze traditie uit bijgeloof ontstaan of komt dit vooral in de Westerse wereld voor dat vrouwen, zoals onze charmante Prinses Margriet de Rotterdam VII gedoopt heeft, een schip dopen ?

    Tradities zijn een algemeen goed in de scheepvaart. Bij de doop hoopt men dat een fles, meestal champagne, stuk slaat op de romp van een schip, maar o wee als dat niet gebeurt, dan is dat een minder goed voorteken en dat is meermaals voorgekomen.

    Misschien leuk om eens een artikel te schrijven over tradities en bijgeloof in de scheepvaart op deze site denk maar aan een munt in de kiel van een schip bij de bouw ervan, of andere relevante zaken, iets voor Cruisereiziger.nl soms ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger