Cruisereiziger
Goede doelen

President Carnival Cruise Line maakt parachutesprong voor goede doel

Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line, heeft een bijzondere actie ondernomen om militairen en hulpverleners te steunen die betrokken zijn bij de hulpverlening na orkanen. Ze voltooide een tandem skydive boven Tampa Bay, waarmee ze een fondsenwervingscampagne afsloot die meer dan $85.000 opbracht voor de Gary Sinise Foundation. De opbrengst is bedoeld om slachtoffers van de orkanen Helene en Milton te helpen. Haar sprong viel samen met de inaugurele Special Forces Legacy Initiatives (SFLI) cruise aan boord van de Carnival Paradise.

Naast deze actie zal de Micky en Madeleine Arison Family Foundation de ingezamelde gelden verdubbelen met een donatie aan het Wounded Warrior Project.

De skydive van Duffy vond plaats op het moment dat de Carnival Paradise vertrok vanuit de haven van Tampa Bay. Ze accepteerde de uitdaging als onderdeel van de viering van de SFLI-cruise, in samenwerking met het Round Canopy Parachute Team, een non-profitorganisatie die de geschiedenis van de geallieerde luchtmacht eerbiedigt, en leden van de USSOCOM Para-Commandos, het eliteparachuteteam van het U.S. Special Operations Command. Duffy maakte de sprong vanuit de “Tico Belle,” een historisch C-47 vliegtuig dat tijdens D-Day in 1944 deelnam aan de invasie van Normandië.

“Het was een geweldige ervaring om uit een vliegtuig te springen, maar de echte voldoening komt uit het ondersteunen van een goed doel in een van onze belangrijke thuishavens,” aldus Duffy. “Mijn allereerste skydive leek mij een unieke kans om geld in te zamelen, en ik ben dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen. Ik ben trots dat we deze aanzienlijke donatie kunnen overhandigen aan de Gary Sinise Foundation, een geweldige organisatie die militairen en hulpverleners ondersteunt bij hun inspanningen voor orkaanhulp.”

De skydive vond plaats na een dag vol evenementen in de haven van Tampa Bay, waaronder een speciaal optreden van Gary Sinise en de Lt. Dan Band, en aan boord van de Carnival Paradise. De SFLI had het schip gecharterd om special forces alumni, hun families, Gold Star families en vrienden te laten genieten van een vijfdaagse cruise naar de Bahama’s, waarmee ze de banden binnen hun gemeenschap kunnen versterken.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:
Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger