Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

MSC Cruises’ nieuwste vlaggenschip MSC World America met innovatieve bar- en loungeconcepten

MSC World America vaart in april naar Miami en introduceert een gloednieuwe sportbar, comedyclubconcepten, en verbeterde bar- en loungeopties. Daarnaast biedt het schip een vernieuwde versie van Sweet Temptations, allemaal bedoeld om de culinaire en drinkervaringen aan boord naar een hoger niveau tillen.

MSC World America is een doorontwikkeling van het World Class-platform van de cruisemaatschappij. Het bevat vernieuwde locaties en concepten die specifiek zijn afgestemd op de Amerikaanse markt. Dit vlaggenschip is tevens het eerste schip met zeven unieke wijken, ontworpen om passagier van alle leeftijden de mogelijkheid te geven hun eigen vakantieavontuur te kiezen en optimaal te genieten van hun tijd aan boord

Bernhard Stacher, SVP Shipboard Hospitality Operations, MSC Cruises, zegt:“Op MSC World America wachten gasten nieuwe ervaringen. Voor de bars, lounges en eetgelegenheden hebben we ons best gedaan om iets unieks te creëren op dit baanbrekende schip. Voor het eerst bij MSC Cruises introduceren we twee gloednieuwe loungeconcepten: de All-Stars Sports Bar, die een authentieke game-day sfeer combineert met all-American gerechten en barspellen, en The Loft, een multifunctionele ruimte voor comedy, karaoke en meer. Daarnaast hebben we het drankmenu op het hele schip vernieuwd, met luxe cocktails, een uitgebreider aanbod aan bourbons, Amerikaanse bieren en ambachtelijke gin van lokale distilleerderijen, zodat gasten voor elke gelegenheid het perfecte drankje kunnen vinden.”

Bars & lounges

Aan boord kunnen passagiers tal van nieuwe en heringerichte ruimtes verwachten om te ontspannen, te genieten van het uitzicht of een show bij te wonen, onder het genot van een koffie of een cocktail:

  • NIEUW! All-Stars Sports Bar: In de Promenade van MSC World America bevindt zich de All-Stars Sports Bar waar je elke dag sport kan zien. Passagiers kunnen samen met vrienden en familie genieten van een drankje terwijl ze een wedstrijd kijken, vergezeld van klassiek Amerikaans comfortfood dat nergens anders op het schip verkrijgbaar is. Deze ruimte biedt kenmerkende sportbarspellen zoals interactief darten, digitaal sjoelen en tafelvoetbal. Het hoogtepunt is het ruime terras met uitzicht op de oceaan.
  • NIEUW! The Loft: Passagiers kunnen lachen, zingen en dansen in deze nieuwe, alleen voor volwassenen bestemde multifunctionele ruimte. Met comedyshows, duellerende piano’s en karaoke-avonden biedt The Loft een intieme sfeer. Gelegen in de wijk Terraces, omringd door diverse bars en restaurants, is het de ideale plek om door te feesten tot in de vroege uurtjes, met entertainment dat tot ver na middernacht doorgaat.
  • Elixir – Mixology Bar: Elixir is dé plek voor cocktails, waar mixologen handgemaakte drankjes creëren met Fever Tree mixers en verse ingrediënten. Oorspronkelijk geïntroduceerd op MSC World Europa, maakt Elixir nu zijn debuut op de Amerikaanse markt, met een nieuwe focus op bourbon en bourbon-cocktails, naast een breed scala aan andere sterke dranken. Passagiers kunnen in de wijk Terraces genieten van een drankje voor het diner of voor het slapen gaan.
  • Masters of the Seas: Deze kenmerkende pub in Britse stijl bevindt zich in het hart van het Terraces-district van MSC World America en biedt een warme sfeer om te genieten van livemuziek en drankjes. De pub beschikt over MSC Cruises’ tweede volwaardige microbrouwerij op zee, met een nieuw assortiment van bieren, ontwikkeld door brouwmeester Teo Musso van Baladin Brewery. Dit assortiment omvat een Amerikaans lite bier, een IPA en een pilsener, allemaal gebrouwen met ontzilt zeewater. De recepten zijn speciaal afgestemd op de Amerikaanse markt en bevatten Amerikaanse hop. Daarnaast kunnen passagiers die op zoek zijn naar de authentieke smaak van Miami kiezen voor bieren van de brouwerij La Tropicale uit Zuid-Florida.
  • The Gin Project: Deze bar is een toevluchtsoord voor gin-liefhebbers en biedt 20 ambachtelijke gins van Amerikaanse en Canadese distilleerderijen, aangevuld met een selectie internationale favorieten en een menu van klassieke botanische cocktails, bereid door gin-tenders in het Terraces-district.
  • Coffee Emporium:  Een strak en modern koffiehuis met een aantal van de beste koffiebonen ter wereld en een selectie zet- en serveerstijlen, waaronder Frans, Italiaans, Turks en Marokkaans.

Zoetigheden

MSC World America richt zich op zoetekauwen, of ze nu van avontuurlijke nieuwe smaken houden of van rijke, klassieke smaken:

  • Vernieuwd! Sweet Temptations: Bekend van MSC World Europa komt Sweet Temptations naar MSC World America met een frisse nieuwe look en een nog grotere selectie zoetwaren. SweetTemptations ligt in het hart van het Promenade-district. Ze serveren handgemaakte crazy-shakes, Venchi chocolade pick ‘n’ mix, gelato naast een zelfvoorzienende frozen yogurt bar, ijsrepen om zelf te maken, warme crêpes en wafels, donuts en een verscheidenheid aan snoepgoed.
  • Jean Philippe Chocolat & Café: Een chocoladeparadijs die te vinden is aan boord van veel schepen van MSC Cruises. Passagiers kunnen exquise snoepjes proeven en hun eigen chocoladerepen maken van de Franse chocolatier en patissier Jean-Philippe Maury.

MSC World America gaat in april 2025 van start en vaart het eerste seizoen vanuit PortMiami in het Caribisch gebied. Tijdens de route wordt een stop gemaakt bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, het privé-eiland van de cruisemaatschappij op de Bahama’s.

Wil jij cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “MSC Cruises’ nieuwste vlaggenschip MSC World America met innovatieve bar- en loungeconcepten

  • > Het “vergeten” continent…
    Na MSC World Europa, World Asia nu World America, en straks ook nog een MSC World Africa of wordt dat continent gewoon links gelaten en hebben de vorige drie meer aanzien dan Africa…?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger