Cruisereiziger
Eerste stuk staal

Eerste staalplaat gesneden voor Regent’s Seven Seas Prestige

Regent Seven Seas Cruises heeft maandag met de staalsnij-ceremonie op de werf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera bij Venetië het startsein gegeven voor de bouw van Seven Seas Prestige.

“Seven Seas Prestige is het begin van een nieuw tijdperk voor Regent Seven Seas Cruises. Opnieuw leggen we de lat voor luxe, all-inclusive vakanties hoger,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Wij zijn blij dat onze lange samenwerking met Fincantieri, een begrip in de scheepsbouw, een vervolg krijgt. Het getalenteerde team zal een schip bouwen dat getuigt van ongekende luxe, stijl en verfijning en van boeg tot achtersteven een toonbeeld van perfectie zal zijn.”

“Wij zijn er trots op dat wij samen met Regent Seven Seas Cruises een revolutionair luxe cruiseschip mogen bouwen,” zegt Luigi Matarazzo, General Manager van de divisie Merchant Ships van Fincantieri. “Gezien onze decennialange ervaring met de bouw van eersteklasschepen en de ongeëvenaarde luxe reizen waar Regent om bekendstaat, kunnen we niet wachten om met de bouw van Seven Seas Prestige te beginnen.”

Naast Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises, waren ook Harry Sommer, President & Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, Patrik Dahlgren, Executive Vice President Vessel Operations van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, Francesco Semeraro, Senior Vice President Hotel Operation van Regent Seven Seas Cruises, en Alberico Trivellone, Senior Vice President Newbuild & Refurbishment van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, bij de ceremonie aanwezig.

Luigi Matarazzo, General Manager van de divisie Merchant Ships bij Fincantieri, en Marco Lunardi, directeur van de werf in Marghera, vertegenwoordigden Fincantieri tijdens de staalsnij-ceremonie.

Prestige schepen van Regent Seven Seas Cruises

Aan boord van Seven Seas Prestige, dat een bruto tonnage van 77.000 heeft, is de ruimte per passagier groot. Per reis zullen er slechts maximaal 850 gasten aan boord zijn. Op het schip worden ook de nodige innovaties – waarover later meer bekend wordt gemaakt – doorgevoerd, zoals een nieuwe inrichting voor de Regent Suite, nieuwe accommodatie categorieën, nieuwe restaurants en meer.

Het schip, dat in 2026 in de vloot komt, is het eerste van twee Prestige-klasse schepen, de eerste nieuwe scheepsklasse van Regent sinds 10 jaar, na de schepen in de Explorer klasse die in 2016, 2020 en 2023 in de vaart werden genomen en ook zijn gebouwd door Fincantieri.

Wil jij cruisen met Regent Seven Seas Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger