Cruisereiziger
Contract

Viking bestelt nog eens 2 nieuwe zeecruiseschepen bij Fincantieri

Viking en Fincantieri hebben aangekondigd dat ze contracten hebben getekend voor de bouw van twee nieuwe zeecruiseschepen. Deze zijn gebaseerd op de vorige schepen van de rederij, die de Italiaanse scheepsbouwer al heeft gebouwd. Beide schepen worden in 2030 opgeleverd. De partijen hebben ook een overeenkomst bereikt voor vier extra schepen in optie met leveringen gepland voor 2031 en 2032.

De nieuwe schepen worden gebouwd volgens de nieuwste milieuregels en navigatievoorschriften en worden uitgerust met de modernste veiligheidssystemen. Ze vallen in het segment van kleine cruiseschepen. Het brutotonnage bedraagt ​​ongeveer 54.300 en ze zullen 998 passagiers aan boord kunnen herbergen in 499 hutten.

Viking en Fincantieri hebben een langdurige relatie die teruggaat tot 2012. De samenwerking omvat op dit moment in totaal 22 schepen, waaronder de twee speciaal gebouwde expeditieschepen van de Noorse dochteronderneming Vard.

Pierroberto Folgiero, CEO en Managing Director van Fincantieri, geeft aan: “Deze nieuwe order vertegenwoordigt een nieuwe stap voorwaarts in onze samenwerking met Viking, en consolideert Fincantieri verder als een wereldleider in innovatie op het gebied van scheepsbouwkunde. Deze overeenkomst versterkt niet alleen ons orderboek, maar zorgt ook voor meer diepgang in onze scheepswerven op de lange termijn, waardoor we vooroplopen bij het aansturen van de industrie richting energietransitie. Ons vermogen om geavanceerde technologieën te integreren, is een bewijs van onze toewijding om schepen voor de toekomst te bouwen, afgestemd op de klimaatuitdagingen en -kansen in de cruise-industrie, zoals uiteengezet in ons Industrieel Plan.”

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger