Cruisereiziger

Heerlijke Middellandse Zee cruise met Cruisereiziger!

Cruisereiziger organiseert van 27 mei tot en met 3 juni 2025 een heerlijke Middellandse Zee cruise in samenwerking met MSC Cruises.

Ga je mee met Miriam van Cruisereiziger op een 8-daagse Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona om de mooiste steden te verkennen?  Deze reis is ideaal als je al vaker op cruise bent geweest en je graag de gezelligheid van een groep wilt. Ben je nog nooit op cruise geweest? Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat je je meteen helemaal thuis voelt, vanaf het eerste moment dat je aan boord stapt in de luxe en ontspanning van het cruisen!

Uniek aan deze reis met Cruisereiziger:

  • Cruise op de MSC Seaside
  • Handig inschepen in Barcelona
  • Veel vrijheid
  • Reisleiders Miriam van Cruisereiziger en Ilse Matser van Crossing Rivers
  • Tips van Miriam in een presentatie (op de zeedag) over het schip en over de bestemmingen
  • In de ochtend een service desk
  • Elke dag gezellig bijpraten voor wie wil 😊 (in de middag/begin avond)
  • Naar keuze een unieke groepsexcursie naar een truffeldorp met truffel- en wijnproeverij

Samen met Miriam en Ilse beleef je een fantastische week op één van de mooiste schepen van MSC:
de MSC Seaside.

We starten in Barcelona en eindigen een week later daar ook weer. Tussendoor geniet je van historische steden, veel winkelplezier, andere culturen en veel gezelligheid aan boord.

De reis betekent veel vrijheid: bepaal zelf wat je overdag doet en ’s avonds kun je gezellig bijpraten met andere cruiseliefhebbers over wat je die dag beleefd hebt.

Waar gaan we naar toe?

We starten de cruise op dinsdag 27 mei 2025 in Barcelona. Je vlucht is niet inbegrepen in deze cruise, maar kunnen we wel voor je verzorgen.

De MSC Seaside kiest het ruime sop aan het einde van de middag waardoor je een avond en ook de volgende dag (zeedag) ruim de tijd hebt om het schip te verkennen.

Op deze zeedag geeft Miriam in een presentatie haar tips en tricks over de MSC Seaside en de bestemmingen die we gaan bezoeken.

Op dag 3 arriveren we in Tunis in Tunesië. Ga je genieten van de souk in de oude stad of kies je liever voor een bezoek aan een historisch plek zoals Carthago of het Bardo museum, het nationaal archeologisch museum.

Een bijzondere bestemming is Palermo op Sicilië op dag 4. Wandel je rond in de stad met kleine smalle steegjes of zoek je het strand op?

Een dag later arriveren we in Napels, waar je zelfs met een ferryboot naar Capri kunt. Echt een bestemming om eens te bezoeken. Geschiedenis liefhebbers hebben Pompeii binnen handbereik.

De route

  • Barcelona, Spanje  – 27 mei vertrek 18.00 uur
  • Zeedag – 28 mei
  • Tunis, Tunesië  – 29 mei 08.00-18.00 uur 
  • Palermo, Sicilië – 30 mei 08.00-18.00 uur
  • Napels, Italië – 31 mei 06.30-16.30 uur
  • Livorno, Italië  – 1 juni 09.00-19.00 uur
  • Marseille, Frankrijk – 2 juni 10.00-19.00 uur
  • Barcelona, Spanje – aankomst 3 juni 08.00 uur

msc seaside binnenhutDe zesde dag bezoeken we Livorno, waar je werkelijk alle kanten op kunt. Ga je het binnenland in om Pisa, Luca of Florence te bezoeken of blijf je liever aan de kust bij de romantische dorpjes van Cinque Terre?

Op de één na laatste dag in Marseille kan je deelnemen (optioneel te boeken) aan de groepsexcursie: waar we naar het pittoreske dorpje Aups gaan. We bezoeken daar het Maison de la Truffe du Verdon en proeven er truffel, het zwarte goud dat rondom in de regio gevonden wordt. Daarna vervolgen we de tour met vrije tijd voor bijvoorbeeld een lunch in het prachtige Aups. We sluiten af met een wijnproeverij in Domaine Nestuby in de Provence, waar we een rondleiding  door de wijnkelder krijgen en 6 wijnen proeven. 

Na een week zijn we terug in Barcelona waar we deze cruise begonnen. In Barcelona ontschepen we weer en reis je terug naar Nederland of wellicht verleng je deze vakantie met een aantal dagen?

Optioneel 

Excursie naar een truffeldorp

We bieden een excursie aan die je aanvullend kunt boeken. Deze omvat een excursie naar Aups en staat in het teken van truffels met daarna een wijnproeverij:

We rijden als eerste naar Aups (ca 2 uur rijden), de hoofdstad van de zwarte truffels! Dit karaktervolle Franse dorp heeft overblijfselen van vestingwerken, oude pittoreske straatjes vol washuizen, fonteinen, zonnewijzers en een prachtige kerk. We bezoeken het Truffelmuseum met een tentoonstelling en proeverij. Geniet van een rondleiding met interactieve activiteiten rond truffels en proef wat lokale truffelproducten in combinatie met een glas wijn.

Daarna geniet je van wat vrije tijd in Aups voor de lunch of verken je het middeleeuwse dorp, inclusief de overblijfselen van het kasteel. We rijden vervolgens (ca. half uur rijden) naar Cotignac voor een bezoek aan een wijndomein, waar je de kelder bezoekt en geniet van een wijnproeverij. De familie Roubaud verwelkomt je in hun wijngaard in het hart van de appellation Côtes de Provence. Om de 19e-eeuwse bastide te bereiken, neem je een pad dat langs olijfbomen door de wijngaard loopt. Voor het huis vind je een tuin in de schaduw van eeuwenoude platanen. Na het bezoek rijden we terug (ca. 1 uur rijden) naar het schip.

Optionele Drankpakketten

Easy drankpakket – €39 p.p.p.n. 

Geselecteerde klassieke of internationale cocktails, Alcoholvrije cocktails en gemengde dranken, Gedistilleerde dranken (whisky, wodka, gin, rum, tequila, brandy – één merk per soort), Huiswijnen (rood, wit, mousserend, rosè), Heineken tapbier en Heineken flessenbier*, Frisdranken uit de tap, frisdranken in blik, vruchtensappen per glas en in flessen, Mineraalwater in flessen, Klassieke warme dranken (espresso, cappuccino, caffèlatte, warme thee, warme chocolademelk).

Inclusief fooi voor de drank. Niet geldig in specialiteitenrestaurants.

* merk bier kan variëren

Easy plus – vanaf €54 p.p.p.n.

Drankjes tot €9: Verscheidenheid aan ijskoude en klassieke cocktails, Verse fruitcocktails en proteïneshakes, Sterke dranken, likeuren en cordials, Diverse bieren van het vat en in flessen, Alcoholvrije cocktails en alle alcoholvrije dranken, Mineraalwater in flessen, Ruime keuze aan warme dranken, 10% korting op flessen wijn aan boord, Selectie van wijnen per glas.

Inclusief fooi voor drank. Geldig in specialiteitenrestaurants, maar niet in signatuurrestaurant.

Premium Extra  – vanaf €74 p.p.p.n.

Drankjes tot €14:  Ruime keuze aan premium en internationale cocktails, Alcoholvrije cocktails en alle alcoholvrije dranken, Vers fruit en proteïnecocktails, Gedistilleerde dranken, likeuren en likeur van topmerken, Uitgebreide selectie van goede wijn per glas, Champagne per glas, Grote verscheidenheid aan bier van de tap en in flessen, Mineraalwater in flessen, Ruime keuze aan klassieke en speciale warme dranken, 25% korting op de aankoop van gebottelde wijn en champagne.

Inclusief fooi voor drank. Geldig in specialiteitenrestaurants, maar niet in signatuurrestaurant.

Accommodaties & prijzen

 

msc seaside binnenhut

Binnenhut

De binnenhut (zonder raam) meet 14 m2. Je hebt onder andere de beschikking over:

•Tweepersoonsbed of losse bedden (op aanvraag)
•Badkamer met douche, toilet
•Bureau
•Interactieve tv, telefoon, kluisje, minibar (tegen betaling) en airconditioning
•Wifi (tegen betaling)

€ 990 p.p.

msc seaside buitenhutBuitenhut

Buitenhutten met een raam zijn zo’n 17 m2 groot en liggen op dek 5. Deze mooi ingerichte hutten hebben als groot voordeel dat ze een raam hebben en een bank. Uiteraard hebben ze verder alle faciliteiten van de hiervoor genoemde binnenhut.

€ 1090 p.p.

msc seaside balkon

Balkonhut

De hutten met balkon zijn zo’n 17 m2 groot. Deze mooi ingerichte hutten hebben als grootste voordeel het balkon. Uiteraard hebben ze verder alle eerdere genoemde faciliteiten.

€1190 p.p.

Op aanvraag zijn hutten in de MSC Yacht Club, 1-persoons bezetting van hutten, 3- en 4-persoonshutten.

Goed om te weten bij deze cruise

Modern schip met veel buitendekken: de MSC Seaside.

Wij kozen de MSC Seaside van MSC Cruises uit voor deze mooie lentecruise. Dit schip is gebouwd in 2017 en is een schip met veel buitendekken. Je vindt aan boord uiteraard diverse restaurants, lounges, bars, en leuke specialiteitenrestaurants. Geniet van de zwembaden, de spa (tegen betaling), en al de mooie steden die we gaan bezoeken.

Wat is inclusief?

Je ontvangt bij deze cruise inclusief:

• 7x overnachting aan boord van MSC Seaside in de geboekte hutcategorie inclusief dagelijkse schoonmaak van de hut
• Vaarroute Barcelona – Tunis – Palermo – Napels – Livorno – Marseille – Barcelona
• Volpension (ontbijt, lunch, diner)
• Koffie, thee, (kraan) water verkrijgbaar bij het buffetrestaurant
• Presentatie met tips op 1e zeedag.
• Dagelijks bijpraatmoment (drankjes voor eigen rekening)
• Eigen meereizende reisleiders Miriam van Cruisereiziger, en Ilse van Crossing Rivers.

Niet inbegrepen:
• Verplichte fooien: €84 p.p (aan boord te betalen)
• Vluchten en transfers
• Drankpakket
• Excursie naar truffeldorp
• Hotelovernachting in Barcelona
• Reisverzekering/annuleringsverzekering

Wanneer gaat de reis door?

Bij het minimaal aantal deelnemers van 12 personen gaat deze reis door.

Bevestiging en verdere afhandeling

De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie Crossing Rivers. De afhandeling van de reservering en het bijboeken van eventuele vluchten/transfers/hotel worden voor je in orde gemaakt door Ilse Matser van Crossing Rivers. U hebt hierbij 72 uur bedenktijd. Lees hier de algemene reisvoorwaarden.

Inscheping en ontscheping

De inscheping in Barcelona start aan het einde van de ochtend. Waarna om 18.00 uur het schip vertrekt.

Ontschepen op de laatste dag is vanaf 08:00 uur.

Vaarroute

Vanwege weersomstandigheden kan het zijn dat de kapitein besluit om de route aan te passen voor jouw eigen veiligheid. Het vaarschema is dus altijd onder voorbehoud.

Excursies

Wil je meer excursies boeken, dan kan dit altijd via MSC Cruises. Dit kan vooraf óf aan boord.

Reisdocument

Bij deze reis in de Middellandse Zee is een geldig reisdocument nodig. Voor meer informatie over reizen in Spanje, Tunesië, Italië en Frankrijk: Nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/

Maak je reservering:

Met het invullen van dit formulier geeft u aan interesse te hebben om deze cruise te boeken. De boeking is pas definitief na bevestiging door Crossing Rivers.

    Deelnemer 1



    Deelnemer 2



    Adres gegevens hoofdboeker



    Gegevens van thuisblijver in geval van nood

    Hutkeuze

    Extra’s bij te boeken

    Drankpakket

    Ik wil graag het volgende drankpakket bijboeken: (voor alle deelnemers in hut)


    Excursie

    Vluchten, transfers en hotel

    Bij het aankiezen van onderstaande opties, nemen we contact op voor verdere wensen.

    Overig

    Algemene voorwaarden

    Prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€40,-), SGR bijdrage (€5 p.p.) en bijdrage calamiteitenfonds (€2,50), verplichte fooien €84 p.p (aan boord te betalen).

    De aanbetaling van 35% dient 7 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging door ons te zijn ontvangen. Het restantbedrag uiterlijk 6 weken voor vertrek.

    Vragen? of lukt de boeking niet?

    Neem dan zo snel mogelijk even contact op met Miriam miriam@cruisereiziger.nl of per Whatsapp: 06-52073198. We helpen je graag!

    Cruisereiziger