Cruisereiziger
Overdracht

Meyer Werft levert Disney Treasure op aan Disney Cruise Line

Meyer Werft heeft donderdag haar nieuwste cruiseschip, de Disney Treasure, afgeleverd. De overdracht aan Disney Cruise Line vond in Eemshaven plaats, zes dagen eerder dan oorspronkelijk gepland. Het schip wordt nu voorbereid op haar eerste trans-Atlantische reis. In de tussentijd wordt er aan boord druk gewerkt aan de afwerking van de inrichting. In december stappen de eerste passagiers op.

“We zijn erg blij om Disney Treasure vandaag aan Disney Cruise Line te kunnen opleveren. Het is de nieuwste mijlpaal in onze lange samenwerking en wij allemaal bij Meyer Werft en onze partners hebben veel hart en ziel in de Disney Treasure gestoken”, zegt Bernd Eikens, CEO van Meyer Werft. Eikens ondertekende de opleveringsdocumenten samen met Bernard Meyer en Thomas Mazloum, President Disney Signature Experiences.

“Disney Treasure is opnieuw een voorbeeld van hoe we de magie van Disney-cruises naar meer fans dan ooit brengen – en vandaag zijn we een stap dichter bij de wereldpremière van dit spectaculaire schip”, aldus Mazloum. “We zijn ongelooflijk dankbaar voor de samenwerking met Meyer Werft en kijken uit naar onze toekomst samen terwijl we de Disney Cruise Line-vloot blijven uitbreiden.”

Gezinnen kunnen zich verheugen op tal van nieuwe voorzieningen, geïnspireerd op Disney’s rijke portfolio aan films, op de Disney Treasure. Zo is er o.a. een theaterrestaurant geïnspireerd op Pixar’s ‘Coco’, een Broadway-bewerking van de Walt Disney Animation Studios-film ‘Moana’ en een geheel nieuwe selectie op Disney Parks geïnspireerde lounges voor volwassenen, zoals de eerste ‘Haunted Mansion’ – themabar.

De Disney Treasure is het nieuwste schip in de vloot van Disney Cruise Line en het vijfde schip dat Meyer Werft voor de rederij heeft gebouwd. De partijen hebben een lange samenwerking die begon met de Disney Dream en Disney Fantasy, die in 2010 en 2012 werden afgeleverd. In 2022 werd de Disney Wish, het eerste schip van de Wish-klasse, opgeleverd. Het derde zusterschip uit de serie, de Disney Destiny, is al in aanbouw in Papenburg en zal in 2025 opgeleverd worden. In augustus 2024 maakten Meyer Werft en Disney Cruise Line bekend dat de scheepswerf van Papenburg vier extra schepen gaat bouwen voor Disney Cruise Line, die tussen 2027 en 2031 zullen worden opgeleverd.

Foto: Meyer Werft / Disney Cruise Line

Heb jij interesse om te cruisen met Disney Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger