Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Negende schip in de vloot van TUI Cruises heet Mein Schiff Flow

TUI Cruises lanceert in 2026 haar negende nieuwbouwschip – Mein Schiff Flow. Het is het tweede schip in de InTUItion-klasse en een zusterschip van de Mein Schiff Relax, die volgend jaar maart in de vaart komt en begin april wordt gedoopt in Malaga. Mein Schiff Flow wordt gebouwd bij Fincantieri.

“We zijn verheugd dat we met Mein Schiff Flow aan de groeiende vraag naar cruises kunnen voldoen. Onze negende nieuwbouw is gebaseerd op hetzelfde platform als Mein Schiff Relax, die ook tot de InTUItion-klasse behoort,” legt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises, uit. “De gelijknamige ‘flow’ wordt weerspiegeld in het algehele ontwerp van het schip en in de speciale sfeer aan boord, waardoor het gemakkelijk is om alle dagelijkse beslommeringen los te laten, te ontspannen en tot rust te komen.”

Met Mein Schiff Flow brengt TUI Cruises zijn derde nieuwe schip binnen drie jaar in de vaart. “Hiermee zal de capaciteit van de vloot met bijna 60 procent toenemen”, aldus Meier. “Deze gestage en duurzame uitbreiding maakt deel uit van onze langetermijnstrategie, met name om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar ervaringsgerichte cruises. De uitbreiding van de vloot creëert niet alleen meer capaciteit, maar stelt ons ook in staat om verschillende doelgroepen te bereiken en nieuwe markten aan te boren.”

De rederij uit Hamburg richt zich met de nieuwe scheepsklasse ook op milieu- en klimaatbescherming. Mein Schiff Relax en Mein Schiff Flow zullen op vloeibaar gas varen en worden uitgerust met verbeterde katalysatoren en een walstroomaansluiting. In de toekomst zullen de schepen ook kunnen varen op emissiearme en klimaatvriendelijke bio- en E-LNG – een verdere stap in de richting van klimaatneutrale cruises.

De Duitse rederij liet nog niets weten over de inrichting en de faciliteiten aan boord van Mein Schiff Flow, afgezien dat het een luchtig ontwerp krijgt dat duidelijk zichtbaar zal zijn in de openbare ruimtes, suites en overige hutten.

Interesse in cruisen met TUI Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger