Opgefriste AIDAnova terug in de vaart na onderhoudsbeurt bij Damen Verolme
Zondag in de vroege ochtend heeft het cruiseschip AIDAnova het dok van Damen Verolme in de Botlek weer verlaten na een routinematig onderhoudsbeurt. Het droogdok duurde ongeveer 2,5 week. Daarbij werden met succes diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, zowel aan het interieur als de techniek aan boord.
Het familierestaurant Fuego op dek 16 is uitgerust met een Best Pizza@Sea met ovenverse pizza’s en andere favoriete Italiaanse gerechten. Het concept was eerder al een hit op de AIDAbella, AIDAdiva en AIDAluna. De ijsbar op dek 8 is uitgebreid met een extra toonbank voor een grotere variatie aan ijs: vanaf heden is er keuze uit ruim 20 huisgemaakte creaties. Passagiers kunnen direct smullen in de ijsbar of hun favoriete ijsje meenemen in een wafelhoorntje.
De uitgebreide moderniseringswerkzaamheden in de hutten en talrijke openbare ruimtes moeten gaan zorgen voor nog meer comfort en een frisse uitstraling. Zo zijn onder andere meubels opnieuw gestoffeerd, matrassen vervangen en nieuw vloerbedekking en tegels gelegd.
Om de efficiëntie van de technische systemen verder te optimaliseren zijn de elektrische Azipod aandrijving, het IT-systeem en de waterbesparende tunnelwassers in de wasserette aan boord naar de laatste technische standaarden gebracht. Daarnaast heeft de AIDAnova een nieuwe verflaag op een oppervlakte van 31.000 vierkante meter zowel boven als onder water gekregen en is ook het bovenwatergedeelte van dek 3 tot en met dek 6 volledig geschilderd.
Inmiddels is het schip vanuit Hamburg alweer vertrokken voor haar jaarlijkse Winter Wonderland seizoen. Tot medio april 2025 staan er afwisselende wekelijkse reizen gepland naar West-Europa (de Metropolen-route naar o.a. Rotterdam) en Noord-Europa (waaronder Noorwegen en Denemarken) om te kerstshoppen of een bezoek te brengen aan adventsmarkten. Ook aan boord wordt voor een feestelijke sfeer gezorgd met kerstversiering, après-ski, curling en kersthutten.