Restaurant

Oceania Cruises voegt restaurant Jacques toe aan boord van Allura en Vista

Oceania Cruises brengt haar ‘signature’ Franse restaurant, Jacques, aan boord van haar nieuwste schip, Allura, dat medio juli 2025 in de vaart komt. Jacques, genoemd naar de beroemde chef-kok Jacques Pépin, de grondlegger van de culinaire filosofie van Oceania Cruises en de allereerste Executive Culinary Director van de rederij, is een restaurant dat een favoriet is onder de passagiers van Oceania Cruises die varen op Marina en Riviera. Daarnaast zal Jacques in oktober 2025 zijn debuut maken aan boord van Vista, het zusterschip van Allura, en zich voegen bij de Polo Grill steakhouse, het Italiaanse restaurant Toscana en het pan-Aziatische restaurant Red Ginger op alle vier de schepen van de rederij.

Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises, zei: “Jacques is onze culinaire patriarch, hij maakt al vanaf de eerste dag deel uit van ons culinaire team. Zijn creativiteit en expertise vormen het hart van onze filosofie, ‘The Finest Cuisine at Sea’, die alles bepaalt wat we doen. Het is voor mij en voor de hele Oceania Cruises-familie van groot belang om dit fantastische restaurant aan boord van Allura te brengen bij de lancering deze zomer en later dit jaar ook aan boord van Vista.”

De twee Executive Culinary Directors van Oceania Cruises en meesterkoks uit Frankrijk, Alexis Quaretti en Eric Barale, zullen samenwerken met chef Pépin om nieuwe smaken aan het menu toe te voegen, evenals om de populaire gerechten die sinds de introductie van Jacques op de vloot bij de lancering van Marina op het menu staan, verder te verfijnen.

Chef Pépin zei: “Ik ben zo enthousiast om het volgende hoofdstuk van Jacques te schrijven samen met mijn vrienden en collega’s, chefs Alexis Quaretti en Eric Barale. Dit is de perfecte gelegenheid om met wat heerlijke nieuwe gerechten te experimenteren en unieke manieren te ontdekken om enkele van de klassiekers te presenteren die onze gasten kennen en waarderen. We hebben veel spannende plannen voor deze nieuwste versie van Jacques. Ik kan niet wachten om ze te delen.”

Chef Quaretti voegde toe: “Het is fantastisch om Jacques naar onze twee nieuwste schepen te brengen, en ik ben verheugd om samen te werken met de man zelf om deze nieuwste versie van ons kenmerkende Franse restaurant te creëren. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe generatie Jacques vond ik het erg belangrijk om recepten uit persoonlijke herinneringen uit mijn jeugd in te brengen en mijn visie op de Franse familiemaaltijd te delen, evenals de klassieke Franse bistro-ervaring te eren.”

De favoriete gerechten van Oceania Cruises uit Jacques aan boord van Marina en Riviera blijven op het menu, naast een selectie van nieuwe opties. Deze omvatten eend met een Grand Marnier-geïnfuseerde sinaasappelsaus en een kalfsoester met morieljesaus, naast nieuwe vegetarische gerechten. Voor de zoetekauwen zullen klassieke Franse desserts zoals Crêpes Suzette en profiteroles toegevoegd worden aan de andere keuzes op de dessertenwagen.

Passagiers kunnen uitkijken naar een meer ervaringsgerichte dinerbeleving in Jacques door de introductie van bediening aan tafel voor een reeks nieuwe gerechten, waaronder steak tartare. Dit, samen met nieuw servies, glaswerk en bestek, om het belang van “l’art de la table” te benadrukken, versterkt de authentieke Parijse bistro-ervaring.

Del Rio zei: “Ons prachtige nieuwe schip, Allura, vertegenwoordigt de schitterende toekomst van Oceania Cruises, maar eert ook onze geschiedenis. De toevoeging van Jacques aan dit schip en haar zuster, Vista, is een prachtig tastbaar voorbeeld hiervan – het viert ons erfgoed, onze oprechte passie voor eten, terwijl we altijd vooruitkijken naar wat er in het verschiet ligt.”

Wil jij eten in het restaurant Jacques op de Allura of Vista? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel?

Op de site staan regelmatig samenwerking – en affiliate links (o.a. buttons naar reisbureaus). Dit betekent dat wij een kleine vergoeding krijgen op het moment dat je via deze link iets boekt. De prijs van de geboekte cruise blijft voor jou altijd hetzelfde en je betaalt niets extra. Je kunt het zien als een manier om deze site te ondersteunen als je er iets aan hebt gehad.

Je kunt ons ook helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *