Holland America Line vernieuwt specialiteitenrestaurant Rudi’s Sel de Mer
Holland America Line vernieuwt Rudi’s Sel de Mer naar een Mediterrane bistro-sfeer aan boord van Rotterdam, Nieuw Statendam en Koningsdam. Het restaurant zal casual, maar klassieke Mediterrane gerechten bieden uit de keuken van regionale landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Het nieuwe concept wordt uitgerold in januari en februari 2025. Het culinaire team van Holland America Line heeft het vernieuwde concept en menu voor Rudi’s Sel de Mer ontwikkeld, onder toezicht van Chef Rudi Sodamin, naar wie het restaurant is vernoemd. Passagiers kunnen zich verheugen op lichte gerechten met Mediterrane smaken en traditionele ingrediënten zoals olijfolie, citroen, verse groenten en kruiden. Een nieuwe tafelschikking moet de sfeer verder verbeteren.
“Het nieuwe Mediterrane bistroconcept stelt ons in staat om het menu van Rudi’s Sel de Mer te diversifiëren en de prachtige smaken en verse ingrediënten die synoniem zijn met de regio te tonen,” zei Michael Stendebach, Vice-President Food, Beverage & Rooms van Holland America Line. “Door het menu te vernieuwen, kunnen we onze gasten een gevarieerd aanbod aan gerechten aanbieden die een breed scala aan smaken aanspreken, evenals enkele van de populairste gerechten die vanaf het begin al op het menu stonden.”
Dineren in Rudi’s Sel de Mer is beschikbaar tegen een toeslag van $55 per persoon, of is nu inbegrepen als optie bij het premium cruisepakket “Have It All”.
Verse voorgerechten
Het nieuwe voorgerechtenmenu van Rudi’s Sel de Mer biedt een reeks diverse smaken. Voorbeelden zijn:
• Burrata en prosciutto: met cherrytomaten, tijm en olijfolie
• Nicoise salade: gegrilde tonijn met dressing van citroenolie
• Warme knoflook garnalen: met olijfolie, boter, citroen en basilicum
• Foie gras torchon: met fruitsaus en geroosterd baguette
• Geroosterde baby bieten: met granaatappel, Labneh salade en balsamico reductie
• Wilde paddestoelensoep: met truffelolie, crème fraîche en lente-ui churro
Mediterrane hoofdgerechten
Het vernieuwde menu stelt cruisereizigers in staat om, of ze nu vleesliefhebbers of vegetariërs zijn, een culinaire reis te maken met Mediterrane geïnspireerde hoofdgerechten. Voorbeelden zijn:
• Griekse gekruide lamskoteletten: met citroen-kikkererwtenpuree, fava bonen en knoflooksaus
• Verse spaghetti fruits de mer: met tomaat, tijgergarnalen, krab, coquilles, mosselen en schelpen
• Striploin aan het bot: met cantharellen, confit aardappelen, dragon en Shiraz-reductie
• Cioppino met zeevruchten: met krab, inktvis, garnalen, coquilles, mosselen, grouper en aardappelen
• Eendenborst a l’orange: met sinaasappelschil, gekarameliseerde sinaasappelpartjes en tijm
• Groente bourguignonne: met champignons, wortelen, sjalotten, rode wijn en misoceleriac puree
• Osso bucco ravioli: met cherrytomaat, stracciatella en basilicum
Nagerechten
Bezoekers van Rudi’s Sel de Mer kunnen hun maaltijd afsluiten met tal van desserts. Voorbeelden zijn:
• Chocolade hazelnoot vulkaan: met frambozen en frangelico room
• Gezouten caramel st. honoré: met vanille bladerdeeg, choux-deeg en chantilly
• Drijvend eiland: chocolade crème anglaise met geroosterde pistachenoten
• Warme aardbeien tarte tatin: met suikerbladerdeegkorst, karamel en crème fraîche
• Huisgemaakte sorbet/ijs van de dag
• Ambachtelijke kaas geserveerd met walnootbrood en vijgenchutney
Bijgerechten zijn onder andere bistrofriet, celeriacpuree, groene bonen in knoflookolie, gratin aardappelen, ratatouille en pilafrijst.
Wil jij dineren in het vernieuwde Rudi’s Sel de Mer? Vraag een gratis offerte aan bij:
ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI