Chef Rudi Sodamin viert 50-jarige culinaire carrière aan boord van Sun Princess
Afgelopen weekend werd aan boord van de Sun Princess een bijzonder moment gevierd: Chef Rudi Sodamin vierde zijn 50-jarige carrière in de culinaire wereld. Ter gelegenheid van dit jubileum werd Rudi geëerd door Carnival Corporation en de onderliggende cruisemerken waar hij actief is. Van kunstenaar Romero Britto ontving Sodamin voor de gelegenheid een speciaal kunstwerk met zijn beeltenis.
Rudi Sodamin, o.a. Head of Culinary Arts bij Princess Cruises en Holland America Line’s Master Chef en voorzitter van de Culinary Council, blikt terug op zijn indrukwekkende carrière. “50 jaar geleden begon ik mijn leerperiode in het kleine dorp Bad Mitterndorf in Oostenrijk, waar ik mijn vak leerde en verschillende functies bekleedde om uiteindelijk chef te worden. Het is een kleurrijke reis geweest, vol ups en downs, maar zodra je merkt dat je het werk doet waar je van houdt, vindt de weg zichzelf”, zegt Sodamin.
“Een groot ‘dank je wel!’ aan Carnival Corporation en een speciaal dankwoord voor degenen die altijd open-minded waren en mij geholpen hebben nieuwe kansen te ontdekken, zowel om onze culinaire producten voor onze gasten te verbeteren als om onze reputatie in de horecabusiness te versterken”, aldus Sodamin, die diverse restaurants aan boord heeft zoals ‘Rudi’s Sel De Mer’ bij Holland America Line, ‘Rudi’s Seagrill’ bij Carnival Cruise Line en ‘Catch by Rudi’ bij Princess Cruises. Recentelijk voegde hij ook ‘Love by Britto’ toe aan zijn lijst van horecaconcepten op zee.